Foto: solarlux-energie-besparen

Verbouwen? Energie besparen met Solarlux

Glazen vouwwanden en serres van Solarlux: slim en fraai renoveren leidt tot energiebesparing én waardevermeerdering.

Als de afrekening van het energiebedrijf aan het begin van het jaar weer in de bus valt, wordt iedere consument weer herinnerd aan de hoge kosten voor energie. En die kosten blijven alleen maar stijgen. Reden genoeg om zuinig te zijn met energie. Dat kan uitstekend door materialen te gebruiken die het energieverbruik verlagen. Bijvoorbeeld wanneer een renovatie staat gepland. Een waardevermeerdering van de woning kan zo worden gecombineerd met energiebesparingen. Daar profiteert het milieu én de consument van. De glazen vouwwanden en serres van Solarlux scoren daarbij niet alleen hoog op het gebied van energie-efficiëntie, maar ook van woongenot en -comfort.

Een goed voorbeeld daarvan is het nieuwe systeemprofiel SL 97. Deze voldoet aan de hoogste eisen voor het energielabel van woningen en is uitermate geschikt voor passiefhuizen. De profielen zijn uitgesproken slank wat de open, transparante uitstraling van een vouwwand nog eens benadrukt. Daarbij kan worden gekozen uit profielen van hout en aluminium of een combinatie daarvan.

Serres die hiermee worden aangebouwd, vormen een natuurlijke bron van energie voor de woning. De ruimte fungeert als isolerende buffer tussen de koude buitenlucht en de achtergevel van de woning. Tegelijkertijd warmt de lucht al snel op naar een aangename temperatuur wanneer de zon zich maar even laat zien. In combinatie met het hoog-isolerende HR++ dubbelglas warmt de serre niet alleen snel op, maar koelt ook heel langzaam af. Sterker nog, al bij een buitentemperatuur van -4oC kan de binnentemperatuur door de zon bijzonder comfortabel zijn.

Dergelijke maatregelen zorgen voor forse energiebesparingen. Besparingen die ten goede komen aan het milieu; een thema dat voor een steeds groter aantal consumenten zeer belangrijk is.

En dat niet alleen het milieu maar ook de portemonnee van de consument ervan profiteert, is alleen maar meegenomen. Dat begint al bij de lagere energierekening, maar komt ook tot uitdrukking in de waardevermeerdering van de eigen woning.

Meer informatie: www.solarlux.nl

Publicatiedatum: 25 februari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties