Hout of toch aluminium?

Gaat u voor een serre van hout of aluminium?

Wanneer u een serre laat bouwen heeft u keuze uit verschillende stijlen, maar ook uit verschillende materialen. Voorheen werden serres vooral gebouwd van hout, maar dit natuurlijke materiaal maakt steeds vaker plaats voor aluminium. Beide materiaalsoorten hebben voordelen. De specialisten van Serbo zetten ze voor u op een rij.

Uitstraling
Houten serres stralen warmte en sfeer uit. Het heeft een authentieke uitstraling, wat goed werkt bij klassieke huizen en jaren ’30 woningen. Tegenwoordig is echter met aluminium een dergelijke uitstraling te creëren. Het draait vooral om het ontwerp: details zoals roedeverdeling in het glas, sfeervolle bovenlichten, een victoriaanse goot of lelies op het dak. Een zadeldak met wolfseinden, of juist een strak lessenaarsdak. Nieuwe technologische ontwikkelingen maken het vandaag de dag mogelijk iedere uitstraling te creëren, of dat nu hout of aluminium is.

Onderhoud
Hoewel houten serres gemaakt worden van zeer kwalitatief hout, blijft het een natuurproduct. En een natuurproduct werkt. Dat betekent er een vergrote kans is op klemmende deuren en krimpscheuren, waardoor de laklaag kan barsten. Daarnaast heeft hout ééns in de zoveel jaren een schilderbeurt nodig. Voordeel daarvan is dat u relatief eenvoudig een andere look kunt creëren en altijd meekunt met de tijd.

Aluminium is een materiaalsoort dat weinig tot niet werkt. Daarnaast wordt aluminium bij professionele serrebouwers op kleur gebracht met een poedercoating. Dit houdt in dat de kleur erg krasvast, maar ook kleurvast is. Over tien jaar ziet de kleur van uw serre er dus net zo mooi en fris uit als tijdens aanschaf. Een schilderbeurt geven kan daarentegen niet, kies dus een neutrale en tijdloze kleur.

Prijs
Prijs is en blijft altijd een belangrijke factor. Een houten serre lijkt daarom in eerste instantie een relatief voordelige optie, omdat het in aanschaf goedkoper is dan aluminium. Vergis u echter niet, want met het (jaarlijkse) onderhoud en de relatief korte levensduur van een houten serre, maakt dit het prijsverschil nagenoeg nihil.

Conclusie
Wanneer u een serre wenst waar u geen omkijken naar heeft, dan is een aluminium serre de ideale oplossing. Zelfs wanneer u een klassieke, warme uitstraling wilt creëren zijn er op het gebied van aluminium serres tegenwoordig legio aan mogelijkheden. Voor iemand die houdt van verandering en het niet erg vindt om jaarlijks te investeren in onderhoud, kan kiezen voor een houten serre om de kosten wat meer op te splitsen.

Wilt u weten of een serre past bij uw woning? Serbo Serres Nederland maakt graag voor u een 3D-ontwerp als u langs komt in de showroom. Daarnaast vindt u op het Serrepark volledig ingerichte aluminium en houten serres, zodat u de voor- en nadelen zelf nog eens goed kunt afwegen en beoordelen.

Let op: wanneer u een adviesgesprek en 3D ontwerp wenst adviseren we u te bellen van te voren, zodat we zeker weten dat we u goed kunnen helpen.

www.serbo.nl | info@serbo.nl | 0548-618686