Een serre naar wens

Elke serre van Comatherm is uniek in zijn soort. Dit betekent dat er geen standaard modellen bestaan. Alle serres worden in overleg met de opdrachtgevers ontworpen zodat hun eisen en wensen in het ontwerp kunnen worden meegenomen. Er is niet alleen een keuze qua model, maar ook details kunnen door de klant worden ingevuld. Klassieke of moderne stijl, zonwerend glas, een zonweringssysteem of halogeenspots in de dakbalken zijn een aantal keuzes die gemaakt kunnen worden. De enige overeenkomst die elke serre heeft, zijn de hoogwaardige materialen, een maximale isolatiewaarde en een hoog afwerkingsniveau. Een serre op maat.

 

Productinformatie

De meeste serres die tegenwoordig gebouwd worden, zijn van het model 'lessenaar': een schuin aflopend dak. Ondanks de relatief simpele vorm kan zo'n serre toch met niet al teveel moeite een gezellig en knus rustpunt in de woning worden. Ook ingewikkelde modellen zijn mogelijk met het systematisch opgezet serresysteem van Comatherm. Door gebruik te maken van deze manier van bouwen hebben zij reeds allerlei vormen en maten serres voor hun klanten gerealiseerd. Van een vierkante serre van 3 bij 4 meter tot een rechthoekige serre van 16 bij 4 meter, van een zeshoekige serre tot een driehoekige serre: niets is te gek.

 

Productie vindt zeer professioneel plaats. Alle serres worden met geavanceerde 3D ontwerpsoftware getekend en gecontroleerd op bouwkundige uitvoerbaarheid. In de productiesoftware worden alle materialen uitgetrokken en kan alles tot in detail worden bekeken voordat er een profiel is gezaagd. Tenslotte wordt de serre volledig voorgefabriceerd in de werkplaats, zodat deze als een bouwpakket kan worden opgebouwd.

 

Prijs
Vanwege de vele mogelijkheden en optionele keuzes binnen het serresysteem is elke serre op aanvraag. Offertes worden volledig kosteloos en vrijblijvend verzorgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bouw van de serre

Fundering
Uiteraard heeft de aanbouw een fundering nodig. Is je huidige woning voorzien van heipalen, dan zal dit voor de serre of tuinkamer ook nodig zijn. Al deze voorzieningen kan Comatherm naar wens voor je verzorgen, zodat je niet verder hoeft te zoeken of zelf zaken hoeft te gaan regelen.

 

Welk materiaal?
Voor de puien en kozijnen gelden exact dezelfde criteria als bij de woningbouwkozijnen. Kwalitatief goede kozijnen beschikken over een driekamersysteem en een driedubbele rubberdichting voor een hoge thermische- en geluidsisolatiewaarde. De serre is immers een onderdeel van je woning en dient dus qua isolatie- en kwaliteitseisen aan dezelfde normen te voldoen.

 

Dakbalken serre
Op de kozijnen wordt een sterke, lichtgewicht aluminium dakconstructie gebouwd, welke volledig thermisch is onderbroken voor een goede isolatie. Deze behoren volgens de Nederlandse normen sterk genoeg te zijn om met gemak minimaal 100kg per m2 dak te kunnen dragen zonder noemenswaardige doorbuiging. Dit cijfer komt voort uit het extreme geval wanneer er 10cm sneeuw op uw serre ligt. Het gewicht van sneeuw is ruwweg dat van water en 10cm sneeuw weegt dan ook 100 kilogram per vierkante meter. Om ruimschoots aan deze norm te kunnen voldoen past Comatherm een aluminium dakbalk toe, waarmee maximaal een overspanning van 5 meter gehaald kan worden. Soms zien zij hier slechts een omgekeerde T-profiel, wat volstrekt onvoldoende is om deze normen te halen. Je kunt met deze dakbalken over het serredak heenlopen, mits er geen (gelaagd) glas is toegepast. Alle dakbalken zijn klassiek (met afgeronde hoek) of recht en worden in dezelfde kleur als de serre gepoedercoat. Hierdoor ontstaat een mooi geheel. Ook de aluminium goot krijgt dezelfde kleur.

 

Vulling serredak
In het serredak als dakvulling heb je de keuze uit:
- glas (al dan niet zonwerend),
- 32mm dik driedubbelwandige Acrylaat vakwerkplaat,
- dichte sandwichpanelen.

 

Een goede serre?
Hoe kun je nou bepalen wat een goede serre is? Eigenlijk is dit heel gemakkelijk te bepalen: een goede serre moet 's winters comfortabel zijn. Het klinkt raar, maar dit is de periode waarin je het meest van je serre geniet. In de zomers, bij lekker weer, zit je immers buiten. In het voor- en najaar en in de winter kan je heerlijk van je serre profiteren. Je kunt 'buiten zitten' zonder dat de weersomstandigheden je deren.

Vooraf bepalen of een serre goed is, is moeilijker, maar natuurlijk wel belangrijker. Je kunt gebruik maken van de isolatiewaarden van de gebruikte elementen (kozijnen, glas, dak). Deze moeten allemaal voldoen, want isolatie werkt op dezelfde manier als een ketting: 100 sterke en één zwakke schakel levert toch een zwakke ketting.

 

Comatherm verzorgt praktisch alles
Het hele traject kan verzorgd worden door Comatherm. Van tekenwerk voor de vergunning tot en met het laatste detail. Je hoeft geen andere bedrijven aan te trekken voor fundering of andere (row-)bouw werkzaamheden als je dat niet wilt. Soms kan het wel nodig zijn dat er constructieve berekeningen worden gemaakt door de gemeente. Deze zullen door een constructiebureau moeten worden gemaakt. Ook hier kan Comatherm je mee in contact brengen. Denk je een bouwvergunning nodig te hebben? Het is altijd verstandig om vooraf even bij de gemeente te informeren. Dit kan bij de afdeling bouw- en woningtoezicht.