Foto: Stoelen_kleuren

Welke kleur velvet stoelen past bij welke interieurstijl?

Velvet stoelen zijn al een tijdje trendy en ook dit jaar zien we ze terug in alle woonmagazines.

Peter 30 Maart 2024

Ze zijn niet alleen een mooie aanvulling op je interieur, ze voelen ook nog eens heerlijk zacht aan. Dus laten we eens kijken welke kleuren velvet stoelen passen bij verschillende interieurstijlen.

Zwart + industrieel

Als eerste de kleur zwart, die eigenlijk wel bij iedere interieurstijl past. Toch is een stoel met zwarte velvet bekleding en zwarte poten een logische keuze voor een industrieel interieur. Zo combineer je namelijk op een robuuste manier deze stoere kleur met een zacht materiaal.

Als je de stoel (of stoelen) graag wat meer wil laten opvallen, zorg dan voor contrast. Denk aan een licht kleed of een lichte eettafel. Je kunt de stoel aankleden met een bijpassend sierkussen of plaid, al heb je dat bij velvet stoelen eigenlijk niet eens nodig.

Beige + landelijk

Beige is een kleur die vrijwel overal bij past, maar toch zorgt voor sfeer. Stoffen velvet bekleding in deze tint zorgt dan ook voor warmte en past perfect in een landelijk interieur dankzij de frisse uitstraling. Een lichtbeige velvet stoel is makkelijk te combineren met oud-roze, grijs en pasteltinten, voor een romantische vibe en een luxueus gevoel.

Ondanks het feit dat lichte eetkamerstoelen vrij besmettelijk zijn, is velvet stof erg makkelijk schoon te maken. Zo zit je comfortabel en hoef je geen compromis te maken op stijl.

Geel + bohemian

Als je wel houdt van opvallende meubelen, kies dan voor een gele velvet stoel of fauteuil. De gele kleur neigt door de glanzende velvet stof naar het goud, waardoor deze stoel meteen in het oog springt. Kies bijvoorbeeld voor een enkel exemplaar om heerlijk in te ontspannen met een goed boek.

Gele velvet eetkamerstoelen passen ook perfect bij een houten tafel, voor een gezellig etentje met vrienden en familie. De gele kleur geeft je een opgewekt gevoel en het is een vrolijke toevoeging aan een interieur dat wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Bij Furnicher vind je overigens allerlei hoogwaardige meubels, om je interieur een upgrade te geven.

Groen + retro / botanisch

Een donkergroene kleur en velvet gaan hand in hand, aangezien dit gewoon een van de beste combinaties is. Het roept meteen een retro sfeer op en past ook geweldig bij een botanisch inrichting. Combineer groene velvet stoelen met bladplanten en hout, voor een gezellige ruimte.

De donkergroene kleur van het velvet is ook goed te combineren met andere kleuren, zoals een okergele of zwarte velvet stoel. Het leuke van een retro interieur is dat je heerlijk kunt mixen en matchen.

Grijs + een modern interieur

We sluiten deze blog af met grijze velvet stoelen, die ontzettend mooi staan in een moderne woonkamer of woonkeuken. Grijs velvet is erg neutraal en daardoor makkelijk te combineren. Bijvoorbeeld met een matzwarte eettafel of gebruik een enkele stoel in de slaapkamer als handig plekje voor je kleding. Grijs velvet sluit overigens goed aan op de nieuwste trend: “warm minimalisme”.

Reacties