Foto: TV-meubel-Myrdal-Wit-Sfeer

Tips voor het inrichten van een origineel Scandinavisch interieur

Stel: je wilt een Scandinavisch interieur, maar tegelijkertijd wil je originele meubels in huis hebben.

Guido van Loon

Tenslotte hebben al je kennissen al de standaard meubeltjes van Ikea. Er zijn gelukkig diverse (online) meubelzaken waar je alles kunt vinden voor Scandinavisch wonen, zonder risico dat je vriendinnen precies hetzelfde hebben gekocht. Huisenthuis.nl geeft je 5 tips voor het inrichten van een origineel Scandinavisch interieur.

1. De kapstok

Wat kapstokken betreft, zijn er in de Scandinavische inrichting drie opties. De eerste optie is de ‘gewone’ hangende kapstok. Deze is in de Scandinavische stijl vrijwel altijd voorzien van een handige plank waarop je spulletjes kwijt kunt. De tweede soort kapstok is het kapstok-rek. Dit is een staand rek met daarin verschillende vakken voor de schoenen en bovenin ruimte om jassen op te hangen aan kleerhangers. De derde mogelijkheid is de staande kapstok, die in de Scandinavische stijl gekenmerkt wordt door slanke, elegante vormgeving. In alle drie de gevallen is jouw hal voorzien van een praktische, duurzame en elegante kapstok met extra opbergruimte.

2. Verlichting

Scandinavische verlichting kenmerkt zich door simpele, elegante lijnen en soms een opvallende kleurkeuze. Omdat de grote meubels (bankstellen etc), de vloer en de muren over het algemeen een neutrale kleurstelling hebben, kan een lamp juist wat extra kleur en speelsheid in de ruimte brengen. In de Scandinavische inrichting wordt veel gebruik gemaakt van vormen die er elegant en delicaat uitzien, zonder dat ze fragiel zijn. Deze lamp bijvoorbeeld, heeft een dunne standaard, die is voorzien van extra sterk metaal waardoor hij haast niet stuk te krijgen is.

Huisenthuis.nl geeft je 5 tips voor het inrichten van een origineel Scandinavisch interieur.

3. Het Scandinavisch TV-meubel

Er zijn vrijwel geen inrichtingen meer denkbaar zonder een mooi TV-meubel. Dit geldt vooral voor de Scandinavische inrichting, waar het TV-meubel bijzonder opvallend is. Het meubel staat vrijwel altijd op korte pootjes, die meestal een houtkleur hebben. Het meubel zelf kan in elke denkbare kleur worden uitgevoerd, hoewel wit, grijs en zwart het meest voorkomen. Over het algemeen heeft een Scandinavisch TV-meubel gesloten kastjes, zodat nieuwsgierige mensen niet precies kunnen zien wat jij er tijdens het opruimen allemaal ingepropt hebt.

4. Banken en fauteuils

Het Scandinavische bankstel is over het algemeen eenvoudig en strak vormgegeven. Dit strakke patroon wordt vervolgens onderbroken door het toevoegen van leuke kussens of kleedjes. De bank moet stevig en laag zijn. Door de wat langere zitting is de Scandinavische bank ook zeer geschikt voor lange mensen. Maak je de bank wat knusser met behulp van een zachte plaid, een schapenvacht of een ander kleedje, dan heb je de ideale plaats om in de winter te genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk.

Conclusie

De Scandinavische inrichting wordt eigenlijk altijd gekenmerkt door neutrale basiskleuren met enkele opvallende tonen erin. Verder bestaat het interieur uit strakke lijnen, die worden verzacht door het toevoegen van zachte elementen zoals schapenvachten, knusse dekentjes en kussens. Met originele meubels als basis van je inrichting kun je vervolgens zelf aan de slag om het Scandinavisch interieur helemaal naar je eigen smaak ‘af’ te maken. Pas wel op dat je je vriendinnen niet té jaloers maakt!

Reacties