Foto: press_2013//Thonet-bar-tafel.jpg

Thonet brengt tafelprogramma S 1123/S 1126 van James Irvine uit

Thonet introduceerde in oktober 2008 de S 123 H, een nieuwe, in hoogte verstelbare barkruk van de Britse ontwerper James Irvine, die vanwege zijn eenvoudige elegantie gewoonweg onweerstaanbaar is.

Thonet introduceerde in oktober 2008 de S 123 H, een nieuwe, in hoogte verstelbare barkruk van de Britse ontwerper James Irvine, die vanwege zijn eenvoudige elegantie gewoonweg onweerstaanbaar is.

James Irvine heeft nu een tafelprogramma ontworpen dat perfect past bij deze barkruk. De tafels stralen eenvoud uit, zijn robuust en zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor gebruik in projecten en in horecagelegenheden. Net als bij de barkruk is de vloerplaat van de tafel verchroomd of mat verchroomd en zijn de buizen van rvs. De tafels zijn leverbaar in verschillende hoogtes en de bladen kunnen in verschillende maten, vormen en materialen worden geproduceerd, waardoor ze in elk interieur passen. De tafelbladen zijn verkrijgbaar in gefineerd beuken, ahorn, essen, kersenhout, eiken, noten en in kunststof.

Perfect helder ontwerp

Net als bij de andere ontwerpen die Irvine voor Thonet maakte, was het doel bij het ontwerp van de S 123 H en de bijpassende tafels S 1123/S 1126 om een ontwerp neer te zetten, passend bij zowel de traditie van de onderneming als de huidige, moderne tijd. De tafels hebben, net als de barkruk, een perfect helder ontwerp. De barkruk en de bijpassende tafels kunnen een compleet andere uitstraling hebben, afhankelijk van de vorm, het materiaal en de kleur en toch ? en dat is het voornaamste ? blijft het altijd een typisch Thonet product?, aldus James Irvine.

Meer informatie over de barkruk S 123 H

De S 123 H is een elegante allrounder. De in hoogte verstelbare barkruk van de Britse ontwerper James Irvine is vanwege zijn eenvoudige elegantie gewoonweg onweerstaanbaar. Herkenbaar voor Thonet is de uit stalen buizen gemaakte ronde voetensteun. Het gebruik van stalen buizen is zeer kenmerkend voor een Thonet ontwerp. Thonet was reeds in de Bauhaus tijd toonaangevend op dit gebied. De zitting is beschikbaar als rond of ovaal, in hout of met leer of stof overtrokken: dit alles maakt de S 123 H de perfecte all-rounder voor gebruik in huis, kantoor of in openbare ruimtes.

Het frame van stalen buizen rust op een een ronde bodemplaat. De zitting is gemakkelijk in hoogte te verstellen door het gebruik van een gasveer, waarbij ook de voetensteun gelijktijdig op de juiste hoogte kan worden ingesteld. De zitting kan in verschillende houtsoorten worden gemaakt en in diverse kwaliteiten stof en leer worden gestoffeerd.

Publicatiedatum: 22 april 2009

Reacties