Foto: Functionals-Twist-table

Functionals lanceert een tafel met een onverwachte twist

Twist Table verrast met getordeerd frame

Functionals lanceert Twist Table. Zoals een echt Functionals ontwerp betaamt, heeft de nieuwe tafel een verrassende wending meegekregen. De metalen basis en de poten van de tafel zijn namelijk gedraaid. Dankzij deze onverwachte twist is de tafel niet alleen stabieler, maar ook interessanter. Voor het ontwerp heeft Functionals voor het eerst de handen ineen geslagen met de Duitse ontwerper Thomas Schnur. Twist Table is vanaf nu verkrijgbaar via Functionals.eu en het netwerk van geselecteerde resellers.

Toen Thomas Schnur in de trein met een stukje papier speelde, begon hij te experimenteren met verschillende bochten en draaiingen. En vroeg hij zich af hoe hij deze twists zou kunnen toepassen op metaal. Het resultaat is de verrassende Twist Table. Een tafel met gedraaide poten van massief staal en een robuust tafelblad bedekt met high-pressure laminaat. Een innovatief materiaal dat niet alleen mat is en zacht aanvoelt, maar ook bestand is tegen vingerafdrukken en krassen. De ronde tafel met een diameter van 120 cm biedt plek aan vier tot zes mensen en is de perfecte eet- of vergadertafel.

De perfecte twist

Hoewel de bochten van de Twist Table er misschien eenvoudig uitzien, heeft het volgens Simon van Esch, oprichter van Functionals, enige tijd gekost om de perfecte twist te bereiken: “We hebben eindeloos geëxperimenteerd met verschillende soorten en breedtes metaal en verschillende gradaties van torderen, een eeuwenoude traditie. Twist Table is het resultaat van puur vakmanschap, een Functionals product op zijn best.”

Thomas Schnur

De Duitse ontwerper Thomas Schnur is gefascineerd door de voortdurend evoluerende interactie tussen objecten en mensen binnen een bepaalde ruimte. Daarom creëert hij objecten die veel verschillende functies hebben. Schnur is opgeleid als meubelmaker en haalde daarna zijn product design diploma. Hij besteedt veel aandacht aan vakmanschap en heeft veel respect voor de essentiële eigenschappen van verschillende materialen.

Kleuren

Twist Table is verkrijgbaar in zwart en wit.
Adviesprijs Twist Table: € 1.799,00 incl. BTW

Reacties