Moderne en veelzijdige eettafels voor elk interieur

De eettafel neemt een belangrijke plaats in binnen het interieur. Hier eten we samen, nemen de dag door, beoefenen we een hobby of spelen we samen een spel.

23 Juni 2021

Dat maakt de eettafel al snel tot een zeer prominente plaats in het interieur. Eettafels zijn er in vele maten en soorten en worden vervaardigd uit zeer diverse materialen. Van standaard houten eettafels tot marmeren eettafels. Voor elke sfeer en stijl is de perfecte eettafel te vinden. We geven u graag wat tips waar u op moet letten bij de aankoop van een eettafel.

Materialen en hun eigenschappen

De materialen waaruit eettafels worden gemaakt hebben allen hun unieke eigenschappen, voordelen en soms ook nadelen. Het is belangrijk om goed te bedenken van welk materiaal u uw eettafel wilt hebben. Een houten tafel past door zijn natuurlijke uitstraling in elk interieur. Hout is ook eenvoudig te matchen met diverse kleuren eetkamerstoelen. Nadeel van een houten tafel is dat elke houtsoort zijn eigen onderhoud vergt. Een eettafel van MDF komt qua uitstraling zeer dicht in de buurt van een houten eettafel. Qua prijs is MDF een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld een eiken tafel. MDF is wel gemakkelijk te voorzien van een nieuwe kleur. MDF tafelbladen zijn vrij kwetsbaar en laten sneller krasjes zien dan bladen van andere houtsoorten. Heeft uw interieur een industriële look dan kunt u ook denken aan een eettafel van metaal, eventueel in combinatie met hout. Een metalen eettafel vergt, mits hij goed bewerkt is, weinig tot geen onderhoud. Marmeren eettafels winnen in een hoog tempo aan populariteit. Niet raar, want marmer geeft uw interieur een rijke en natuurlijke uitstraling. Marmer is een uniek natuurlijk materiaal en geen enkele eettafel ziet er hetzelfde uit. Marmeren eettafels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Denk daarbij aan Nero Marquinqa zwart, Carrara wit, India groen, Dark emperador bruin, Port barton goud en CremaMarfil.

Vormen en maten

Bij eettafels denkt men vaak direct aan een vierkante of rechthoekige vorm. Toch zijn de ronde en ovale eettafels op dit moment sterk in opkomst. Ruimtelijk gezien past een ronde eettafel ook perfect in een kleinere ruimte en biedt een meer speelse aanblik dan de standaard rechthoekige tafel. Klein voordeel is dat niemand zich zal stoten aan de vaak wel scherpe punten van het tafelblad. De meeste eettafels zijn 75 a 80 centimeter hoog. Houd u wel rekening met de dikte van het tafelblad. Niemand zit immers graag gekneld tussen de stoel en het tafelblad. Gangbare eetkamerstoelen hebben een hoogte van 46 centimeter. Aan de hand daarvan kunt u de hoogte van de eettafel gemakkelijk berekenen. In de collectie van Aime Té vindt u een grote verscheidenheid aan diverse vormen en maten eettafels.

Reacties