Met deze 6 tips zorg je voor een positieve werkomgeving!

Wij geven een aantal tips om de juiste positieve en productieve werkomgeving te creëren!

De kantoorinrichting van jouw kantoor heeft invloed op de productiviteit en gezondheid van jouw werknemers. Medewerkers brengen over het algemeen veel tijd door op kantoor. Een aangename kantoorinrichting kan dan ook zeker in z’n voordeel werken. Wij geven een aantal tips om de juiste productieve werkomgeving te creëren!

Tip 1: inventariseer wat essentieel is

Bij het inrichten van een pand is het handig als je inventariseert hoeveel ruimtes je nodig hebt en vooral weet waar deze voor worden gebruikt. Neem de aantal werkplekken als uitgangspunt maar denk ook aan vergader-, ontvangst- en ontspanningsruimtes.

Tip 2: krachten bundelen

Afdelingen worden vaak van elkaar gescheiden. Door een open sfeer te creëren en/of teams te koppelen verbeter je de samenwerking en creativiteit.

Tip 3: creëer flexplekken voor een productieve werkomgeving

Naast zo’n grote open ruimte, is het fijn als er een plek is waar werknemers zich, in alle rust, kunnen terugtrekken en even gefocust door kunnen met hun werk. Zijn flexwerkplekken een mogelijkheid binnen jouw bedrijf? Pas dit dan zeker toe! Zo kunnen werknemers zelf kiezen welke plek het beste bij hem of haar past. Sommige werknemers vinden het heerlijk om eens op een casual lounge plek te werken in plaats van aan een traditioneel bureau te zitten. Dit zorgt ervoor dat de werknemer productiever aan het werk gaat.

Tip 4: een productieve werkomgeving: ga voor groen

Planten zorgen voor een ontspannen werkomgeving. Ze voegen kleur toe en dragen bij aan een betere luchtkwaliteit die de werkfocus positief beïnvloedt. Dus plaats een aantal grote palmen in de hoek van het kantoor of zet een aantal mooie groene planten op je bureau.

Tip 5: werk met thema’s

Vind je bepaalde ruimtes op kantoor een beetje saai? Probeer met thema’s te werken. Maak bijvoorbeeld van de vergaderkamer een creative inspiration room, waar je op een krijtmuur creatieve brainstormsessies kan houden. Of behang in de ontvangstruimte een wand met een natuur print, een paar bloemen en planten erbij en je waant je zo in de jungle.

 

Tip 6: plezier en hard werken gaat zeker samen!

Zorg dat er een no-work-allowed ruimte is waar medewerkers zich kunnen ontspannen. Vaak wordt hier de kantine voor gebruikt maar al lunchend komen werk gesprekken snel op gang. Is er nog een lege ruimte of hoek aanwezig? Tover deze om in bijvoorbeeld een gameroom met tafeltennis of een voetbaltafel. Of een kantoor bar waar je werknemers tijdens de VRIJMIBO een biertje kunnen drinken.

Bespreek samen met je werknemers wat hun verlangens zijn voor de kantoorinrichting. Een gelukkige medewerker is productief en dit zorgt voor een succes van jouw organisatie!