Maak een statement met een unieke vierkante eettafel

Vraag een groep willekeurige voorbijgangers om een tafel te tekenen en de kans is groot dat ze allemaal hetzelfde tekenen.

05 September 2018

Een rechthoek, met de stoelen langs de lange zijde. Misschien dat er nog een stoel aan het hoofd van de eiken tafel staat. Ook het aantal stoelen kan variëren. Maar een eettafel is recht. Dat weet iedereen.

Gezelliger aan tafel

Toch is dat lange tijd anders geweest. Vroeger was het standaard om een vierkante eettafel in de eetkamer te hebben staan. Veel gezelliger, want dan kun je elkaar tenminste aankijken en valt niemand buiten het gesprek. Denk maar aan de laatste keer dat je met een gezelschap van acht mensen of meer hebt gegeten. De groep valt dan al snel uit elkaar in kleinere groepjes die allemaal hun eigen gesprek voeren. Best gezellig, maar je mist daardoor wel de binding binnen de groep als geheel. Aan een vierkante eettafel kun je zonder moeite met acht mensen plaatsnemen voor een geanimeerd gesprek.

Retro

Dit inzicht begint langzaam maar zeker weer vaste voet aan de grond te krijgen. Steeds meer mensen besluiten om een vierkante eettafel te kopen. Noem het retro, noem het hip. Maar bij Tafels99.nl juichen we deze ontwikkeling toe. Immers, een eettafel moet bijdragen aan een gezellige maaltijd, gevolgd door lekker natafelen en misschien een spelletjesavond.

Eikenhouten vierkante eettafel

Tafels99 is al jaren groot in design tafels van eikenhout. We zijn er trots op dat elk van onze (handgemaakte) tafels een unieke sfeermaker. Of je nu kiest voor landelijke ontwerp of industrieel design, onze eikenhouten meubels zijn een aanwinst voor elk interieur.

We leverden al eikenhouten eettafels op maat. Inmiddels hebben we ook vierkante eettafels aan ons standaardassortiment toegevoegd.

Neem de Aberdaron. Deze eikenhouten eettafel in industriële stijl oogt eenvoudig en robuust. Het oog wordt getrokken door de mooie structuur van het hout, waarin nerven en tekeningen goed herkenbaar zijn. Of de Carno, met zijn gekruiste poten.

Jouw eigen eettafel

In de online woonwinkel van Tafels99 vind je volop inspiratie voor jouw eettafel. Maar als je het toch anders wilt, bezoek dan de showroom in Zevenaar. Samen met de interieuradviseurs stel je ter plekke jouw favoriete tafel uit. Geheel naar eigen wens kies je voor een dikker, of juist een dunner tafelblad en laat dit monteren op een ander onderstel. Ook in de afwerking heb je een groot aantal mogelijkheden, bijvoorbeeld in de kleurbewerking. Tafels99.nl is je hierbij graag behulpzaam.