Hoeveel personen passen er aan een ronde eettafel?

De ronde eettafel is al een tijdje een trend in interieurland. Maar hoe bepaal je nou hoeveel personen er daadwerkelijk aan een ronde eettafel passen?

Ronde eettafel trend

De ronde eettafel is al een tijdje een trend in interieurland. En dat is niet voor niets. Aan een ronde eettafel heb je met iedereen contact en dát is gezellig! Daarnaast ben je, met het aantal personen dat aan een ronde tafel kan zitten, flexibeler dan bij bijvoorbeeld een rechthoekige tafel. 

Plaats in de ruimte

In (hele) kleine ruimtes is een ronde eettafel niet aan te raden, omdat het simpelweg meer ruimte in beslag neemt dan een rechthoekige tafel. Een ronde tafel kan bijvoorbeeld niet tegen de muur worden geplaatst. Als je een ronde eettafel in een hoek plaatst, wordt het aantal personen dat eromheen past minder.

Breedte van de stoelen

In onderstaande tabel is uitgegaan van een eetkamerstoel mét arm en een breedte van ongeveer 45 cm. Wanneer je ervoor kiest om smallere stoelen aan de tafel te plaatsen, dan passen er dus meer stoelen om de tafel.

Tafelpoot

Het type onderstel of tafelpoot van een ronde tafel heeft invloed op het aantal personen dat aan de tafel past. Vaak wordt er bij een ronde tafel gekozen voor een onderstel dat in het midden onder de tafel wordt geplaatst, zodat er in de gehele omtrek genoeg ruimte is om stoelen aan te plaatsen. Maar er bestaan ook ronde eettafels met 4 losse poten. Hiermee ben je meer beperkt in ruimte en zullen er minder stoelen aan de tafel passen.

Om je te helpen, kun je als richtlijn onderstaande tabel aan houden. Met dit overzicht kun je makkelijk bepalen hoeveel personen er in ieder geval aan een ronde eettafel passen.

Overzicht aantal personen aan ronde tafel

Ronde eettafel voor 6 personen

Ben je op zoek naar een ronde eettafel voor 6 personen, dan kun je dus het beste kiezen voor een ronde tafel met een diameter van 140 cm. Wanneer je op zoek bent naar een ronde eettafel met ruimte voor 8 personen, kies dan voor een tafel met een diameter van 160 cm.

Zoals eerder in dit artikel aangegeven, is het aantal personen dat aan een ronde eettafel past, afhankelijk van een aantal factoren. Houdt hier dus rekening mee tijdens de aanschaf van een ronde eettafel. Bekijk ons assortiment eettafels als je benieuwd bent naar ons assortiment. Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij eettafel sets voor jou bij elkaar gezocht.