string(1) "p"

Geef een Scandinavisch tintje aan je huidige interieur!

Het dagelijkse leven is soms al hectisch en chaotisch genoeg. Dan is het  fijn om weer even op adem te komen in een rustige omgeving: thuis.

Scandinavisch interieur in het kort

Er zijn al genoeg uitgebreide blogs geschreven over wat een Scandinavisch interieur precies inhoud. De ene blog net iets uitgebreider dan de ander, maar de inhoud blijft hetzelfde.

Deze woonstijl is geïnspireerd op woningen uit Finland, Zweden en Noorwegen. Het is vrij minimalistisch (basic, clean en strak), maar door de zachte kleuren en natuurlijke materialen brengt het ook warmte en knusheid in huis.


Nu je een beetje weet wat een Scandinavisch interieur inhoud, geven we je meteen een aantal ideeën mee die je direct kan toepassen in je huidige interieur.

Natuurlijk licht

Gedurende de wintermaanden zijn de zonuren in Scandinavië redelijk kort. Daarom zie je vaak bij Scandinavische woningen veel grote ramen. Heb je dit toevallig niet? Geen zorgen. Je hoeft niet te verhuizen naar een woning met grote ramen of de muren plat leggen om er grotere ramen in te plaatsen. Door bijvoorbeeld slim gebruik te maken van spiegels reflecteert het licht wat door de ramen schijnt. Lees dit artikel hoe je meer daglicht in je huis kan halen.

Houten elementen

Een onderdeel wat bijna onmisbaar is in een Scandinavische interieur is hout. Dit kan terugkomen in zowel de vloer, wanden, maar ook in de details. Bijvoorbeeld door een houten eiken plank op je huidige dressoir of tv kast te leggen. Of legplanken van hout op te hangen aan de wanden. Het oogt niet alleen mooi, maar is ook meteen praktisch.

 

Gaan voor groen

Inmiddels is het denk ik wel duidelijk dat Scandinaviërs erg veel van natuurlijke elementen in hun interieur houden. Een element wat dan ook zeker niet mag ontbreken zijn planten. Door de natuurlijke tinten van de plant geeft het meer sfeer en om niet te vergeten; het zijn ook uitstekende luchtzuiveraars!

Simpele accessoires

Veel tierelantijntjes en verschillende schilderijtjes is niet iets wat je snel ziet terugkomen in deze woonstijl. Probeer het rustig te houden door bijvoorbeeld een paar pronkstukken in huis te zetten. Denk bijvoorbeeld aan één groot schilderij of plant.

 

Comfortabel textiel

Los van het feit dat een Scandinavisch interieur vrij clean en basic is, zie je toch veel textiel terugkomen binnen deze stijl. Zachte schapenvachtjes, kleedjes, kussens en knusse dekentjes zijn hier mooie voorbeelden van. Het brengt meer warmte in huis en is ook nog functioneel.
Woodville is gespecialiseerd in eiken en steigerhout en leveren ook maatwerk. Wil je een plank op maat of heb je iets anders in gedachten wat je graag gerealiseerd wilt hebben? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of vraag meteen een offerte aan!