4 leuke ideeën voor een nieuwe tafel

Een nieuwe eettafel uitzoeken kan een flinke klus zijn. Omdat dit de grootste tafel is in je woonkamer of woonkeuken, kan deze de toon zetten in de ruimte.

Guido van Loon 29 April 2021

Ga je voor een landelijke stijl of toch liever industrieel of klassiek? Onderschat de kracht van de eettafel niet, want uiteindelijk is dit het beginpunt voor je eethoek. We geven je graag alvast wat opties, zodat je weet waar je naar kunt gaan zoeken!

Boom op tafel

Een boomstamtafel is ideaal in een industrieel of landelijk interieur. Deze geeft de illusie van een onbewerkte, doorgezaagde boom als tafelblad. Niet alleen geeft deze eettafel een stoere touch aan je woonkeuken, deze staat ook nog eens ontzettend smaakvol. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zeer robuust blad, waarbij de zijkanten grof afgewerkt zijn en je het gevoel van de echte boom behoudt. Wil je het liever iets fijner, dan kun je voor een iets meer gladgeschuurde variant gaan. De opties zijn echt eindeloos met deze tafels.

Geen vloer, maar visgraattafel

Het visgraatmotief blijft overal terugkomen! Waar je dit prachtige motief eerst vooral in vloeren zag, zie je het nu ook terug in je meubilair. Wellicht vind je een volledige visgraatvloer wat ‘veel’ en houd je het liever wat subtieler? Dan is de visgraattafel echt een goede optie voor jou! Net als met de boomstamtafel kun je bijna elke vorm en elk formaat gebruiken voor deze variant. Voor meer informatie kun je het beste advies vragen bij een speciaalzaak die jou de perfecte tafel kunnen aanraden bij jouw interieur.

Ga voor marmer

Houd je heel erg van de klassieke stijl en mag het een beetje vrouwelijk? Heb je wel eens nagedacht over een tafel met een marmeren blad? Dit geeft de kamer een zeer elegante en luxe uitstraling, zonder dat je daar heel erg je best voor hoeft te doen. Je kunt deze ook heel stoer stijlen met bijvoorbeeld zwartstalen poten of een bijzondere, industriële lamp. Zorg wel dat je goed let op de randafwerking, want als deze niet dezelfde kleur en glans heeft als het blad is het marmer van slechte kwaliteit.

Mooie ovale vorm

Ovalen tafels zie je ook steeds meer en dat is niet voor niets. Het heeft een zeer elegante uitstraling en daarnaast kun je natuurlijk voor allerlei materialen kiezen. Een gladde houten tafel ziet er zeer elegant en geraffineerd uit, maar een robuuste afwerking zorgt juist weer voor een stoere uitstraling. Daarnaast maakt het natuurlijk ook nog uit welke soort stoelen je erbij kiest. Ga je bijvoorbeeld voor velvet stoelen of voor grote leren fauteuils waar je urenlang aan kunt dineren?

Reacties