Foto: tafels-stijlvol-tips

3 stijlvolle eettafel sets

Het kiezen van een stijlvolle eettafel is iets dat veel tijd en aandacht vraagt. De keuzes lijken tegenwoordig wel oneindig.

Guido van Loon

Je denkt bijvoorbeeld gelijk aan de keuze uit het soort materiaal, de afwerking daarvan en de kleur. Bij het definiëren van mooie salontafels wordt de vorm van de tafel ook een steeds belangrijker aandachtspunt. Vind je dat het tijd is voor een nieuwe eettafel set maar twijfel je over welke vorm ideaal is? Dan is dit artikel voor jou een must read.

Ronde tafels

Een rond gevormde tafel gaat nooit uit de mode en straalt een gezellige sfeer uit. Ronde eettafels zijn in veel gevallen kleiner wanneer het om oppervlakte gaat. Hierdoor passen ze beter in ruimtes die minder groot zijn en nemen ze ook minder plek in beslag. Mocht je dus een ruimere eettafel wensen ondanks dat je geen grote ruimte hebt? Dan zijn ronde eettafels de ideale optie. Een ander pluspunt van een ronde tafel is dat het gezellige groepsgevoel wat meer wordt benadrukt. Iedereen zit toch net iets dichter bij elkaar, wat toch wel wat makkelijker praat. En niet te vergeten, wat er ook voor lekkers op tafel ligt, je komt overal gemakkelijk bij!

Rechthoekige tafels

Rechthoekig gevormde eettafels komen het meest voor binnen huishoudens. De vorm geeft deze tafels een modieuze uitstraling die tot in de eeuwigheid mee gaat.
Een rechthoekige tafel biedt vrij veel ruimte voor al je gasten en is daarom een must have wanneer je een ruime woon- /eetkamer hebt. Praktisch gezien doe je er ook je voordelen mee. Je kunt ze gemakkelijk tegen een muur of vrijstaand in elk gedeelte van de woon- of eetkamer plaatsen. De keuze is aan jou. Andere handigheden zijn dat je bij een rechthoekige tafel zonder al te veel moeite een verlengstuk kan toevoegen. Zo is er ruimte genoeg voor iedereen om aan te schuiven.

Ovale tafels

Ten slotte hebben we nog de ovale tafels. We zien dat ovaal gevormde tafels steeds populairder worden. Deze variant straalt vergeleken met de rest toch net iets meer bijzonderheid uit. Door de ovale vorm heb je eigenlijk het beste van de twee vormen die we eerder hebben benoemd. Denk hierbij aan de ruime oppervlakte van een rechthoekig gevormde tafel en de knusse sfeer die een ronde tafel creëert.

Met behulp van deze 3 gouden tips hopen we dat het uitkiezen van een nieuwe eettafel set feilloos zal verlopen!

Reacties