Foto: kuipstoel

Top 5 van mooiste stoelen

Over smaak valt niet te twisten. Ieder interieur is weer anders en wanneer het om de aanschaf van stoelen gaat speelt ook het comfort een grote rol.

Niets zo vervelend als een stoel waarop je rugpijn krijgt of je met je voeten niet bij de grond kan. Een andere belangrijk factor is de materiaalkeuze. Hou je meer van een stofje, makkelijk te onderhouden leder of zie je het liefst ook houten elementen terugkomen. Afgaand op de trend van zomer 2016 hebben we onderstaande top 5 van mooiste stoelen voor je samengesteld.

Nummer 5 – Kunststof stoelen

Kuipstoelen van gerecycled polypropyleen met een hoog zitcomfort en uitgevoerd in modellen met en zonder armleuning. Stevige duurzame stoelen in een niet verkleurende kunststofsoort. Ontwikkeld als designstoel voor het retro en moderne interieur.

Nummer 4 – Rotan stoelen

Na houten stoelen het meest tijdloze model stoel. Gevlochten biezen, rotan of bamboe in velerlei modellen. Het gevlochten natuurlijke materiaal zit comfortabel doorat het meebuigt met je gewicht en neemt op een prettige manier je lichaamstemperatuur aan. Je zal in een rotan stoel nooit op een koude zitting gaan zitten of beginnen te zweten. Dat laatste maakt dat je een rotan stoel ook heel prima als terrasstoel kan gebruiken.

Nummer 3 – Leren stoelen

Leren stoelen zijn perfect te combineren met alle ander soorten materialen en gaan jaren mee. Zo zet je net zo makkelijk een leren eetkamerstoel aan een aluminium tafel met een glazen blad als aan bijvoorbeeld een teakhouten eettafel. Een leren stoel zit ook heerlijk als bureaustoel en door het eigenzinnige karakter dat leer uitstraalt, is een leren stoel ook heel goed als solitair zitmeubel te plaatsen.

Nummer 2 – Textiele stoelen

Stoelen met een stoffen bekleding geven elke inrichting een warme en gezellige uitstraling. Het comfort is hoog en van met name de moderne modellen zijn de kussenhoezen afneembaar en in de wasmachine te wassen.

Nummer 1 – Houten stoelen

Het klassieke model caféstoel: tijdloos, duurzaam en onverslijtbaar en daarom de onbetwiste nummer 1. Afhankelijk van je smaak kies je voor grenen, eiken of het, weer helemaal terug van weggeweest, zo populaire teakhout. Teak stoelen worden vervaardigd van massief teakhout wat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen in Indonesië. De trend voor 2016 is zonder meer de Teak stoel Pub. Een eetkamerstoel die je overal bij, naast en onder kan zetten. Teak stoelen zijn van dusdanige kwaliteit dat je kleinkinderen er zelfs nog plezier van zullen hebben.

Reacties