Foto: /247301.jpeg

Spannend samenspel

De Italiaanse meubel fabrikant Fast presenteert een meesterwerk: de stoel Twin.

De Italiaanse meubel fabrikant Fast presenteert een meesterwerk: de stoel Twin.

Tijdens de ontwikkeling van Twin is er op fanatieke wijze gekeken naar de mogelijkheden om deze stoel in aluminium uit te kunnen voeren, zonder de poëzie van het oorspronkelijke ontwerp uit het oog te verliezen. Aluminium is recyclebaar en biedt bovendien technisch oneindig veel mogelijkheden.

 

Het unieke van de stoel is dat hij bestaat uit twee delen. Vandaar de naam ‘Twin’. De Twin kan in meerde kleuren uitgevoerd worden. Er zijn bijna 200 kleurencombinaties verkrijgbaar! Het "schuine" profiel van de gaten in de rug zorgt voor een driedimensionaal effect. Daarnaast is de Twin geschikt voor binnen en buiten.

De stoel is ontworpen door Robby Cantarutti. Hij studeerde na de middelbare school onder andere in Venetië en Duitsland. Hij studeerde af met een groot project van een winkelcentrum en een wooncomplex in Beirut. In die periode realiseerde hij ook diverse stoelontwerpen, waarvan een aantal in productie genomen werd. Zijn eerste project resulteerde in la Chaise – nog steeds een van Cantarutti’s favorieten – een stoel van vederlicht aluminium.

De samenwerking tussen Robby Cantarutti en meubelfabrikant Fast is begonnen met het project Forest. Omdat Fast goed is met het verwerken van aluminium, Cantarutti’s favoriete materiaal, zijn het goede partners. De Twin is in Nederland verkrijgbaar bij partners van importeur Concept Chair. Voor meer informatie kijk op www.conceptchair.nl.

Publicatiedatum: 22 september 2010

Reacties