Foto: 2014/steltman-stoel-rietveld.jpg

Rietveld Originals stoel Steltman

Rietveld Originals introduceert de stoel Steltman Vilt in vier kleuren, bekleed met stoffen van De Ploeg Vilano.

Na de succesvolle introductie, eind 2013, van de gelimiteerde, leren variant van de Steltman-stoel van Gerrit Rietveld is deze bijzondere stoel nu ook in vilt verkrijgbaar. Deze Steltman Vilt combineert architectonische schoonheid met opvallend comfort.

De met vilt beklede versie van de Steltman is een eigentijdse uitvoering van de klassieke stoel uit 1963. Door het gebruik van stoffen van De Ploeg werkt producent Rietveld Originals in de traditie van de Nederlandse ontwerper, die veelvuldig met deze bekende leverancier van meubelstoffen samenwerkte. Met de gekozen kleuren - blauw, rood, beige en geel - wordt de serie Steltman-stoelen gecomplementeerd. Alle Steltman-stoelen worden met de hand in Nederland gebouwd volgens de oorspronkelijke tekening van Rietveld uit 1963. Door het kleurgebruik en de textuur van het vilt krijgt de bijzondere vorm van de Steltman een extra dimensie. De Steltman Vilt is daarbij verrassend comfortabel.

De uitgave van de Steltman in de houten, met leer en met vilt beklede uitvoeringen werd mogelijk door de overname van Rietveld Originals door het Nederlandse investeringsfonds Ambacht Participaties (Ampar). Rietveld Originals zal later dit jaar Rietvelds onbekendere Unesco Stoel uitbrengen. Hiermee bouwt het bedrijf aan een collectie die Rietveld nadrukkelijker plaatst tussen zijn tijdgenoten zoals Le Corbusier, Arne Jacobsen, Poul Kjaerholm en Charles en Ray Eames.

De Steltman Vilt is voor € 1.748,- verkrijgbaar op een geselecteerd aantal verkooppunten en via de website.

Meer informatie: www.rietveldoriginals.com

Publicatiedatum: 22 maart 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties