Foto: 1001-dingen-krukje

OneLeg: duizend-en-één dingen krukje

Potig krukje om te omarmen van OneLeg.

Op één been kun je niet staan, maar wél prima zitten. Dat bewijst deze kekke kruk: de OneLeg. Een even eigenwijs als ergonomisch verantwoord krukje. Geen design om het design, maar een typisch voorbeeld van form follows function. Dankzij de iets bolvormige poot zakt deze kruk niet weg in de aarde bij klusjes in de tuin. Maar ook ‘wiebelkinderen’ en kids die juist wat actiever mogen zitten, zullen de OneLeg omarmen als nieuwe favoriete zitplek in huis.

Zoals wel vaker met goede ideeën, komen ze direct uit de praktijk. De Deense Susanne Schmidt gebruikte bij het onkruid wieden in haar tuin een antieke stratenmakersstoel. Maar deze was erg zwaar en zakte steeds weg in de aarde. Bovendien bleef het stoeltje niet uit zichzelf staan en kon het dus ook niet binnen gebruikt worden. Met behulp van designer Jens Andersen kreeg de door Susanne beoogde zitoplossing vorm, wat uiteindelijk resulteerde in de OneLeg. Flexibel, functioneel en vooral ook fun!

Laag bij de grond

Oneleg by Susanne Schmidt.

De OneLeg is ideaal voor klusjes laag bij de grond; of de ondergrond nu vlak of hellend is. Van onkruid wieden tot planten potten, maar ook bij het verwisselen van autobanden of repareren van een fietsband, het borstelen van de hond, het schoonmaken van de open haard, het schilderen van plinten én natuurlijk als extra zitplaats. Doordat de kruk slechts 1,2 kilo weegt, is de OneLeg ook ideaal om mee te nemen naar een picknick, het strand of muziekfestival. Wiebelen, helemaal rond draaien, kantelen; dankzij de afgeronde voet volgt de OneLeg álle bewegingen van de (be)zitter, die ook nog eens wordt gestimuleerd om de rug- en buikspieren op een gezonde manier aan te spannen.

Ergonomische zit

Jong en oud, groot en klein; de OneLeg is er voor iedereen! Beweging houdt immers de rug soepel en de spieren actief. Voor kinderen is de OneLeg helemaal ideaal. Niet alleen vanwege de aantrekkelijke kleurtjes, maar vooral vanwege de ergonomische zit. Beweeglijke kids kunnen hun energie kwijt doordat zij zichzelf op de OneLeg constant in evenwicht moeten houden. Voor andere kinderen is de actieve zit juist een uitnodiging om meer in beweging te komen. De OneLeg is dan ook niet voor niets aanbevolen door fysiotherapeuten en reumatologen.

Meer informatie: www.bobizz.com

Publicatiedatum: 10 februari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties