Foto: 2016/Eetkamerstoelen.jpg

Heerlijk relaxen met de juiste meubels

Natuurlijk moet je inrichting mooi en stijlvol zijn. Mensen moeten meteen kunnen zien dat jij goede smaak hebt en dat je de juiste meubels weet te kiezen.

Maar… natuurlijk moet je er ook gewoon lekker op kunnen relaxen! Let dus bij het kopen van nieuwe meubels niet alleen op het uiterlijk, maar ook op het comfort.

Comfortabele eetkamerstoelen

Het zal je verbazen hoeveel mensen een eetkamerstoel kopen op het uiterlijk in plaats van het comfort. Natuurlijk ga je ook niet zo gauw urenlang in een winkel op een stoel zitten om te testen of hij dan nog lekker zit. Toch kun je op een vrij eenvoudige manier nieuwe eetkamerstoelen testen op comfort. Een goede stoel geeft stevigheid in de rug, maar zit ook zacht genoeg om er langere tijd op te kunnen zitten. Verder is het verstandig erop te letten of de stoel ergonomisch gevormd is - deze stoelen zijn niet alleen comfortabeler, maar bieden ook een goede zithouding. Overigens zullen ze in een goede meubelzaak, zoals Leen Bakker, niet moeilijk doen als je een goed boek meeneemt en even een uurtje gaat zitten lezen om de stoel van je keuze te testen. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar zo weet je wel zeker dat je een goede stoel hebt gekozen.

Lekker bankstel

Ook een bankstel moet niet alleen mooi, maar ook comfortabel zijn. Op een bank moet je natuurlijk gemakkelijk kunnen zitten als je visite krijgt, maar veel mensen hangen er ook lekker op onderuit om TV te kijken. Het ligt vooral aan je eigen voorkeur wat je de beste bank vindt. Lange mensen kiezen voor een bank met lange kussens, korte mensen kiezen vaak een wat kortere bank waardoor ze met hun voeten op de vloer kunnen zitten. Test in de winkel de bank ook of je er lekker op onderuit kunt zakken en of je een goede relaxte houding kunt vinden. Doe desnoods je schoenen uit en krul jezelf op op de bank. Test ook eens met wat kussens om te zien of de bank dan anders zit. Een bank is een flinke investering, dus moet je wel zeker weten dat je de juiste bank kiest.

Relaxte fauteuils

De laatste meubels die belangrijk zijn om te kunnen relaxen zijn fauteuils. Deze stoelen moeten lekker knus en gezellig zijn en je moet er heerlijk in onderuit kunnen zakken. Er zijn speciale relax-fauteuils, die een automatisch voetenbankje erbij hebben. Leun je achterover, dan klapt de stoel uit. Nóg relaxter is de elektrische relax fauteuil, waarbij je met behulp van een afstandsbediening de perfecte houding kunt instellen. Ook voor ouderen is dit type fauteuil ideaal, want deze stoelen kunnen je ook helpen gemakkelijker overeind te komen. Test verschillende fauteuils uitgebreid op de verschillende standen. Bekijk daarbij liefst ook verschillende materialen: er zijn veel fauteuils die ook in andere uitvoeringen kunnen worden geleverd, die misschien beter in jouw interieur passen.

Of je nu op zoek bent naar een comfortabele eetkamerstoel, een lekker bankstel of een relaxte fauteuil: het is belangrijk om je eerst goed te oriënteren. Let daarbij niet alleen op het uiterlijk van het meubel, maar ook op de zitkwaliteit. Er zijn genoeg stoelen, banken en fauteuils die zowel mooie zijn als lekker zitten. Heb dus geduld en zoek door totdat je die perfecte meubels hebt gevonden, zodat je heerlijk thuis kunt relaxen.

Beeld: leenbakker.nl

Reacties