Foto: /279163.jpeg

Designklapstoel Quarter

Trendy zitcomfort.

Trendy zitcomfort.

De beste ontwerpen zijn doorgaans de eenvoudigste. Dat illustreert ook deze gloednieuwe creatie. Quarter is een opklapbare designstoel, met een vormgeving die uitblinkt in eenvoud en die toch moeiteloos de show steelt in elk interieur. De rugleuning van de stoel wordt gevormd door een opwaarts gerichte driehoek, die rechtsreeks in de armleuningen overvloeit. Het zitoppervlak vormt één kwart van een volmaakte cirkel.

 

De cirkel staat voor oneindigheid, eindeloos veel mogelijkheden. De driehoek symboliseert het leven, vuur. Twee krachtige geometrische figuren, stijlvol verenigd in een tijdloos design.

De moderne mens is een nomade. We zijn gehecht aan onze vrijheid. Beweging en transformatie zijn een deel van onze levens geworden. Dat weerspiegelt zich ook in de inrichting van onze woning. We reizen en wonen graag licht.

De objecten waarmee we ons graag omringen zijn duurzaam, veelzijdig en makkelijk verplaatsbaar. En ze laten zich vlot transformeren tot een compact formaat. Quarter designklapstoelen komen aan al deze woonwensen tegemoet.

Dankzij de licht kantelbare zitting zijn de stoelen in een handomdraai in te klappen en laten ze zich vlot stapelen. Zo nemen ze in ongebruikte toestand slechts een minimum aan plaats in. Tegelijk zijn ze – ook in gestapelde toestand – blikvangers in elk interieur.
Een Quarter verstop je niet in een hoekje. Een Quarter steelt de show.

Zowel binnen als buiten. Zowel in huis als op kantoor. In showrooms en wachtkamers. Vergaderzalen en woonkamers. In therapeutische ruimtes en kantoorgebouwen. Kinder- en tienerkamers. Een Quarter voelt zich overal thuis.

Stijlvolle stoelendans
Quarters zijn kameleons. Dankzij hun unieke look en compacte vormgeving zijn ze in een waaier van ruimtes inzetbaar en versmelten ze moeiteloos met elk interieur. Het bijhorende krukje/bijzettafeltje maakt het geheel compleet. Quarters blijven bovendien verrassen. Door de vorm van het ontwerp lenen ze zich tot een hele waaier van originele opstellingen.

Ze stelen de show als losstaande elementen in een open ruimte. Opeengestapeld vormen ze een knappe houten toren. Rijg je ze aaneen, dan krijg je een decoratieve ketting. En in cirkelvorm vormen ze een trendy taartdiagram. Het bijhorende bijzettafeltje is de kers op de taart.

Trendy zitcomfort
Quarters ogen niet alleen mooi, ze zitten ook goed. Dankzij hun zorgvuldig ontworpen ergonomisch design zorgen de stoeltjes voor een goede ondersteuning. Het kwalitatief materiaal garandeert een duurzaam, stabiel en veilig object. Vakmanschap koop je voor het leven.

Details en afmetingen
Zowel de stoelen als het tafeltje zijn uitgevoerd in hoogwaardig onbehandeld teakhout. De ontwerpen worden door ambachtelijke meubelmakers gecreëerd en kunnen zowel buiten als binnen gebruikt worden. De objecten zijn eenvoudig te reinigen met teakreiniger en/of een vochtige doek. Worden de meubelen buiten geplaatst, dan zorgt het contact met de natuurlijke elementen voor een nog mooiere, doorleefde look.

Afmetingen klapstoel
Zithoogte 42cm
Totale hoogte 85cm

Afmetingen krukje/tafeltje
Hoogte 42cm
Langste zijde 51cm

Prijs Klapstoel: € 149,-
Prijs Krukje/tafeltje: € 99,-

De ontwerper
Rop Ranzijn werd geboren in 1949 te Amsterdam. Hij studeerde vormgeving aan de Rietveld Academie en verdiepte zich drie jaar intensief in vormgeving en beeldhouwkunst bij Herman van Valen in Amsterdam. Na zijn opleiding maakte hij al snel naam in de reclame- en modewereld. Zijn loopbaan als designer is succesvol en bevredigend en het creatieproces wordt dan ook onverminderd verder gezet.

Rop Ranzijn is ontwerper en ideeënman. Vooral op het vlak van flacondesign en het ontwikkelen van bierflesjes en meubelen behoort hij tot de selecte groep ontwerpers die internationaal succes, naamsbekendheid en lof genieten. Grote ontwerpers als Edgar Vos en Frans Molenaar waren uitermate gecharmeerd van Rops vernieuwende kijk op mode en design.

Tot grote wederzijdse tevredenheid mocht hij reeds vooraanstaande bedrijven als Escada, Crisca PC, Eduard Bosch, Arma Pell, Claudia Sträter, Rodier, Max Factor, Nina Ricci, AEG Ned. en een grote bierbrouwerij tot zijn cliënteel rekenen.

Rop Ranzijn stelt zichzelf tot eis vorm te geven aan de huidige tijdgeest en de daaruit voortvloeiende smaak. Zijn ontwerpen getuigen van een brede praktijkkennis. Dankzij hun veelzijdigheid blijken de designs bovendien voor een groot publiek zeer aantrekkelijk te zijn. Kracht en eenvoud zijn de basiselementen waaraan de designer zijn ontwerpen toetst.

De ontwerper exposeerde in het Van Gogh en Stedelijk Museum te Amsterdam, in het Musée International de la Parfumerie te Grass in Frankrijk, het Nederlandse Parfummuseum, de Kunsthal in Rotterdam, het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn en in het Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum te Schoonhoven.

Publicatiedatum: 3 februari 2012

Meer informatie: www.ropranzijn.nl

Reacties