Vijf tips bij de aanschaf van salontafels

Het aanschaffen van een salontafel is stiekem best een belangrijke taak.

15 Juni 2018

De salontafel is namelijk in veel gevallen het centrale punt van de woonkamer en gaat vaak een aantal jaar mee. Het is dan ook belangrijk om een aantal dingen in de gaten te houden bij de aanschaf van salontafels.

1. Doe eerst wat inspiratie op

Er zijn honderden verschillende salontafels beschikbaar die misschien wel in jouw woning zouden passen. Je zal niet de eerste zijn die een salontafel koopt en er een paar weken achter komt dat er toch andere modellen op de markt zijn die beter in de woonkamer zouden passen. Neem dus de tijd om rond te neuzen op webwinkels zoals bijvoorbeeld Houss.nl om inspiratie op te doen voor jouw toekomstige salontafel. Zo kun je kijken wat er allemaal beschikbaar is en uiteindelijk een weloverwogen keuze maken zonder spijt te hebben achteraf!

2. Geef je ideeën vorm

Breng al je ideeën samen in een tof moodboard. Zo weet je precies welke items je wel en niet leuk vindt en welke eigenschappen jouw salontafel moet hebben. In dit moodboard kun je verschillende stijlen, kleuren en eigenschappen samenvoegen. Zo heb je direct een compleet overzicht van jouw wensen en behoeften en is het gemakkelijker om de juiste salontafel te kiezen.

3. Combineer met de rest van je interieur

De kans is groot dat je interieur al een bepaalde interieurstijl heeft. Misschien heb je het heel minimalistisch ingericht, of misschien heb je juist veel landelijke tinten. Kies een salontafel die bij de rest van je interieur past. Salontafels komen namelijk in alle vormen en maten. Afhankelijk van andere items in je interieur kun je voor een specifiek model kiezen. Een strakke, zwart gelakte salontafel past bijvoorbeeld perfect in een modern interieur, maar zal zich minder thuis voelen in een landelijk of industrieel interieur.

4. Breng je behoeften in kaart

Wat wil jij precies van je salontafel? Is de mogelijkheid tot opbergen belangrijk, of moet de salontafel verplaatsbaar zijn? Breng voordat je gaat winkelen je behoeften duidelijk in kaart. Dit maakt het gemakkelijker om een uiteindelijke keuze te maken. Wil je bijvoorbeeld een salontafel met veel lades, of juist een salontafel met zo min mogelijk poespas?

5. Kijken en vergelijken

We maken vaak de fout om direct het eerste item te kopen dat in de smaak valt. Wanneer we dit doen lopen we het risico om op een later tijdstip spijt te krijgen - zeker wanneer we ineens een leuker model voorbij zien komen. Neem dus ook de tijd om te kijken en te vergelijken.

Reacties