Foto: Sustainable

Montèl introduceert

Montèl introduceert Sustainable by Montèl collectie en zet daarmee de eerste stappen naar duurzaamheid.

29 April 2023

Montèl, het toonaangevende meubelmerk, heeft haar nieuwste collectie gelanceerd met een sterk accent op duurzaamheid. De Sustainable by Montèl collectie biedt klanten de mogelijkheid om hun eigen bank volledig naar wens samen te stellen met diverse stoffen en kleuren. Het merk heeft met de nieuwe collectie bewuste keuzes gemaakt om de impact op het milieu te minimaliseren, van de gebruikte materialen tot de arbeidsomstandigheden in de productiefaciliteiten. 

Een belangrijke stap naar duurzaamheid voor Montèl 

De Sustainable by Montèl collectie is voor het merk een eerste belangrijke stap in de verduurzaming van de meubelindustrie. Het productieproces van deze collectie verbruikt 88% minder water en 50% minder energie, terwijl de CO2-uitstoot met 34% wordt verminderd. De stoffen zijn onder andere gemaakt van gerecyclede petflessen, en zijn dus niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu. 

‘We zijn er trots op om klanten de mogelijkheid te bieden om hun eigen bank samen te stellen met duurzame materialen. Het is een belangrijke stap voor ons om bij te dragen aan een betere wereld’, aldus Bram Nijman, Algemeen Directeur van Montèl. 

Montèl laat je in deze duurzame collectie kennismaken met de Montèl Futura. Dit model heeft een FSC gecertificeerd houten frame en een OEKO-TEX-gecertificeerde vulling zonder schadelijke stoffen. De bank is bekleed met een stof die gemaakt is van duurzame materialen, waaronder gerecycled plastic. 

Ultiem zitcomfort 

Montèl biedt niet alleen duurzaamheid, maar ook ultiem zitcomfort met de nieuwe Sustainable by Montèl collectie. Klanten hebben de mogelijkheid om hun eigen bank samen te stellen met diverse opstellingen, kleuren en stoffen. Ze kunnen kiezen uit drie innovatieve en eco-vriendelijke stoffen met een luxe uitstraling, verkrijgbaar in een fluweelachtige look, grove bouclé achtige afwerking of een subtiel two-tone effect. 

Of het nu gaat om een hoekbank met een chaise longue-gedeelte of een rechte bank voor drie personen, de Sustainable by Montèl collectie biedt eindeloze mogelijkheden om een bank samen te stellen waarbij je kan genieten van ultiem comfort en de stijlvolle uitstraling waar Montèl bekend om staat.

De 3,5 zits bank zoals hieronder getoond: €1699,-. 

image

Voor meer informatie klik op www.montel.nl/sustainable

Reacties