Foto: industriele-fauteuil-lars-blauw

Stijlvol tot rust komen in een industriële fauteuil

Heerlijk, dat half zittend en half liggend tijd doorbrengen op de bank.

Klein nadeel: na verloop van tijd gaat vooral je rug aanvoelen alsof je in korte tijd tien jaar ouder bent geworden. Kan dat niet anders? Jazeker. Een industriële fauteuil biedt ultiem zitcomfort en is ergonomisch gezien gewoon beter dan een bank. Omdat zo’n fauteuil ook nog wel in het interieur moet passen, kiezen wij het liefst voor een industrieel vormgegeven variant.

Ideaal alternatief voor de bank

Natuurlijk vinden wij het ook heerlijk om lekker op de bank te zitten. Maar is het jou ook wel eens opgevallen dat je al snel een verkeerde houding aanneemt? Na verloop van tijd gaat alles pijn doen, wanneer je doorlopend onderuitgezakt op de bank zit.

Wil je wel ultiem relaxen, maar ook aan je houding denken? Overweeg dan een comfortabele industriële fauteuil. Zo’n comfortabel zitmeubel vind je bij meubelwinkels in allerlei soorten en maten. Nu we het toch over je zithouding hebben: het is verstandig om een model met armleuningen te kiezen, zodat je een plek hebt om je armen te laten rusten.

Zachte vulling, comfortabele bekleding

Fauteuils verschijnen in talloze soorten en maten. Zowel het zitvlak als de rugleuning zijn gevuld met zacht en ondersteunend materiaal, waardoor je relaxt maar ook stabiel zit.

Wat betreft bekleding zijn er allerlei opties. Kies een zachte stof, of ga voor leer. Ook kunstleer is tegenwoordig populair. Geen gekke keuze, want kunstleer is heel makkelijk te onderhouden. Wanneer je wil weten wat het best bij jou past, is het verstandig om eens naar een woonwinkel te gaan die veel fauteuils heeft. Je kunt dan in alle rust ontdekken wat jij lekker vindt zitten.

Kijk je graag tv vanuit je luie stoel? Dan is het verstandig om een draaifauteuil te kiezen. Je kunt je kijkpositie dan snel verplaatsen richting het beeldscherm.

Maar waarom nou een industrieel ontwerp?

Een fauteuil wordt niet voor niets ook wel een relaxstoel genoemd. Dat het comfortabel is, geloof je nu wel. Maar waarom zijn wij fan van industriële fauteuils? We zijn groot fan van de industriële woonstijl. Het is vintage, stijlvol en hip!

Ontwerpers van hedendaagse industriële meubels hebben goed gekeken naar van die klassieke fabriekscomplexen uit vervlogen tijden. Het gevolg: de meubels ogen rauw, robuust en stoer. Kleuren die je veel ziet binnen deze stijl zijn roestbruin, antraciet en grijs.

Open jouw jacht op een industriële fauteuil

Wat gun jij jezelf naar een dag hard werken? Juist, ultiem comfort. Lekker genieten van films, muziek of een goed boek. Kijk, het is natuurlijk wel een klein nadeel dat het wat lastig is om met z’n tweeën in een fauteuil te zitten. Alhoewel, niks is onmogelijk.

Er zijn in ieder geval genoeg redenen om voor een fauteuil te kiezen. Haal een industrieel exemplaar in huis, dat je moeiteloos kunt combineren met andere industriële meubels. In deze stijl is tegenwoordig alles verkrijgbaar voor je woning. Een industriële fauteuil is een mooi item om mee te beginnen!

Reacties