Foto: 2021/rolf-benz-bank-jola.jpg

Rolf Benz JOLA - Vis-à-vis ontspannen

Hoe gaan we leven? Welke rol speelt onze woning daarin? Het designteam van Rolf Benz houdt zich intensiever dan ooit bezig met deze vragen.

Veelzijdigheid en ontmoeting staan centraal in de overwegingen. Voor de ontspannen internationale lifestyle is het intuïtieve bankprogramma Rolf Benz JOLA ontworpen.

Met zijn nonchalante zitdiepte en zijn sierlijke afmetingen toont Rolf Benz JOLA in alle ruimten een royaal zitgevoel - als tweedelige hoekbank ook in de vorm van een boog. Met z'n tweetjes, met gasten of alleen: met het relax-hoekelement zijn talrijke variaties in ontspanning en communicatie mogelijk.

De losse rugkussens van Rolf Benz JOLA kunnen vrij worden geplaatst, zowel tegen de rugleuning als ook bij het zijdeel. Zo kunnen zelfs op de eveneens leverbare losse bank twee personen face to face relaxen - met de benen op de nonchalante zitkussens. Met de verschillende extra kussens zijn individuele lievelingsposities mogelijk. Voor een echt hoog relaxcomfort zijn er rugkussens leverbaar met een verborgen, aangenaaid nekkussen. 

Rolf Benz biedt met JOLA naast de veelzijdige planningsmogelijkheden in de opstelling nog vele andere mogelijkheden om de eigen stijl in de bank tot uitdrukking te brengen – in dit geval zelfs met behulp van de grootte van de rugkussens. Deze kunnen in dezelfde maten als het zitraster worden gekozen of 10 cm smaller. Daardoor ontstaat een heel bijzondere, lichte, open uitstraling.

Met twee zithoogten, vier pootuitvoeringen en de grote keuze in bekledingen van Rolf Benz zijn er vele andere mogelijkheden beschikbaar om de JOLA naar eigen ideeën vorm te geven.

Flexibele partner: Rolf Benz 931 en Rolf Benz 922

Passend bij de Rolf Benz JOLA en andere banken heeft het Keulse designduo kaschkasch de meubelfamilie Rolf Benz 931 gecreëerd, bestaande uit schap, salontafel en serveerwagen. Een gebogen ronde buis bepaalt de fijne grafische structuur van het verplaatsbare meubilair.

Het schap kan aan de zijkant of tegen de rugleuning van de bank worden gepositioneerd. Alle drie ontwerpen kunnen daarnaast ook worden gebruikt als optisch hoogwaardige solitaire meubels in een vertrek. Ze zijn voorzien van vergrendelbare wielen of glijders en kunnen naar keuze worden uitgevoerd in massief hout of natuursteen.

De maximale flexibiliteit van de nieuwe bijzettafel Rolf Benz 922 wordt op intuïtieve wijze zichtbaar. De ontwerpstudio labsdesign uit Hamburg heeft een bijzettafel met twee handgrepen gecreëerd die zowel stijlbewust als praktisch is en bijna overal kan worden gebruikt.

Eigenschappen Rolf Benz JOLA

  • Elegante, losse bank of hoekbank met diepe zitting en grote vrijheid
  • Losse bank in 4 totale breedtes (176, 196, 216 en 236 cm)
  • Diverse bankmodules in verschillende afmetingen om te koppelen
  • Gegoten aluminium poten glad, gepoedercoat, mat (RAL 9017 verkeerszwart of RAL 7022 umbragrijs) of gepolijst
  • Zithoogte naar keuze 43 cm of 46 cm
  • Design: Rolf Benz designteam 
  • Made in Germany

Meer informatie: www.rolf-benz.nl 

Reacties