Woonvergelijkingssite plant boom voor jouw meubel


Woonzoekmachine Furn.nl start deze week met het planten van een boom voor bijna elk verkocht product.

Daarnaast voegt Furn.nl filters toe die helpen te vergelijken op duurzame(re) producten. Ten slotte lanceert de site een tweedehands marktplaats, SecondFurn waarop gebruikers hun vintage en tweedehands meubels kunnen plaatsen.

Furn.nl plant een boom voor bezoekers die vanaf vandaag een meubel bestellen bij een ondersteunde webshop en via de meubelzoekmachine meer dan 100 euro uitgeven. Het produceren van een meubelstuk kost bijna altijd energie met tot gevolg uitstoot van broeikasgassen. De bomen die Furn.nl plant helpen (gedeeltelijk) met het compenseren van deze broeikasgassen.

Consumeren is dan ook niet altijd nodig. Daarom lanceert de zoekmachine een tweedehands marktplaats waar bezoekers hun tweedehands en vintage meubels op kunnen zetten, SecondFurn.nl. Met deze plannen hoopt de zoekmachine consumenten bewust te maken van de keuze die zij als consument hebben om een eerlijker product te kiezen.

Wie tóch een nieuw meubel wilt kopen kan daarbij sinds vandaag gebruik maken van duurzaamheidsfilters. Deze filters letten of het product FSC-hout, biokatoen, een energie A++ label of gerecyclede materialen bevat. Furn.nl hoopt dat niet alleen consumenten, maar ook meubelbedrijven aangespoord worden om te letten op duurzaamheid. Bij een eigen check kwam eerder naar boven dat nog weinig meubelwinkels een duurzaamheidsstatement online hebben staan of verantwoorden hoe hun producten geproduceerd worden.

AANBEVOLEN

Opgeruimd te werk

Steeds meer mensen werken (een deel van hun werktijd) vanuit huis. Uit onderzoek...

Stoffering

Bij Meubelstoffeerderij Dijkstra kunt u terecht voor al uw stoffeerklussen.

Tips voor het zoeken naar een bank

Om het zoeken naar de perfecte bank te vereenvoudigen is het handig een lijstje ...

Meubels: banken in alle soorten en maten

Bankstellen, fauteuils, hoekbanken of een grote poef. Kies uit tal van verschill...

bamboe zithoek

Bamboe zithoek Geef uw woonkamer de natuurlijke warme uitstraling van bamboe. E...

Caïfa fauteuil van Vidato

De Caïfa heeft een opvallend prettig zitcomfort met de vrij zachte rug met opti...

Advertentie