Woonvergelijkingssite plant boom voor jouw meubel

Woonzoekmachine Furn.nl start deze week met het planten van een boom voor bijna elk verkocht product.

Daarnaast voegt Furn.nl filters toe die helpen te vergelijken op duurzame(re) producten. Ten slotte lanceert de site een tweedehands marktplaats, SecondFurn waarop gebruikers hun vintage en tweedehands meubels kunnen plaatsen.

Furn.nl plant een boom voor bezoekers die vanaf vandaag een meubel bestellen bij een ondersteunde webshop en via de meubelzoekmachine meer dan 100 euro uitgeven. Het produceren van een meubelstuk kost bijna altijd energie met tot gevolg uitstoot van broeikasgassen. De bomen die Furn.nl plant helpen (gedeeltelijk) met het compenseren van deze broeikasgassen.

Consumeren is dan ook niet altijd nodig. Daarom lanceert de zoekmachine een tweedehands marktplaats waar bezoekers hun tweedehands en vintage meubels op kunnen zetten, SecondFurn.nl. Met deze plannen hoopt de zoekmachine consumenten bewust te maken van de keuze die zij als consument hebben om een eerlijker product te kiezen.

Wie tóch een nieuw meubel wilt kopen kan daarbij sinds vandaag gebruik maken van duurzaamheidsfilters. Deze filters letten of het product FSC-hout, biokatoen, een energie A++ label of gerecyclede materialen bevat. Furn.nl hoopt dat niet alleen consumenten, maar ook meubelbedrijven aangespoord worden om te letten op duurzaamheid. Bij een eigen check kwam eerder naar boven dat nog weinig meubelwinkels een duurzaamheidsstatement online hebben staan of verantwoorden hoe hun producten geproduceerd worden.

reacties
anderen bekeken ook

Tips voor het zoeken naar een bank

Guido van Loon

Zo vind jij de bank die bij jou past!

Guido van Loon

Meubels: banken in alle soorten en maten

Guido van Loon

Hoekbank Oriental - Zwart - Leer - Stof

Hoekbank Valentina - Cognac - Leer

Hoekbank Pinoccio - Bruin

Advertentie
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.

Advertentie
Advertentie