Foto: furn-woonvergelijlkingssite-plant-boom-meubel

Woonvergelijkingssite plant boom voor jouw meubel

Woonzoekmachine Furn.nl start deze week met het planten van een boom voor bijna elk verkocht product.

Daarnaast voegt Furn.nl filters toe die helpen te vergelijken op duurzame(re) producten. Ten slotte lanceert de site een tweedehands marktplaats, SecondFurn waarop gebruikers hun vintage en tweedehands meubels kunnen plaatsen.

Furn.nl plant een boom voor bezoekers die vanaf vandaag een meubel bestellen bij een ondersteunde webshop en via de meubelzoekmachine meer dan 100 euro uitgeven. Het produceren van een meubelstuk kost bijna altijd energie met tot gevolg uitstoot van broeikasgassen. De bomen die Furn.nl plant helpen (gedeeltelijk) met het compenseren van deze broeikasgassen.

Consumeren is dan ook niet altijd nodig. Daarom lanceert de zoekmachine een tweedehands marktplaats waar bezoekers hun tweedehands en vintage meubels op kunnen zetten, SecondFurn.nl. Met deze plannen hoopt de zoekmachine consumenten bewust te maken van de keuze die zij als consument hebben om een eerlijker product te kiezen.

Wie tóch een nieuw meubel wilt kopen kan daarbij sinds vandaag gebruik maken van duurzaamheidsfilters. Deze filters letten of het product FSC-hout, biokatoen, een energie A++ label of gerecyclede materialen bevat. Furn.nl hoopt dat niet alleen consumenten, maar ook meubelbedrijven aangespoord worden om te letten op duurzaamheid. Bij een eigen check kwam eerder naar boven dat nog weinig meubelwinkels een duurzaamheidsstatement online hebben staan of verantwoorden hoe hun producten geproduceerd worden.

Reacties