Foto: verhuizen-meubeltaxi

Help, ik ga verhuizen

Bij een verhuizing komt een heleboel kijken.

Het is niet slechts een kwestie van spullen van de ene naar de andere plek verplaatsen, maar ook klussen, het stopzetten van abonnementen, schoonmaken en nog veel meer. Er gaat heel wat voorbereiding aan vooraf en je kunt jezelf heel wat stress bezorgen door alles zelf te doen. Gelukkig zijn er ook bepaalde dingen die je uit handen kunt geven, zoals het fysiek verhuizen van de spullen. Hiervoor kun je een verhuisbedrijf inhuren die dit voor je doen. Hierbij kun je denken aan vrijwel alle spullen die je hebt, maar je kan er ook voor kiezen om het te houden bij grote dingen als meubels.

Verhuistips

De beste tip is dus om niet bang te zijn om hulp te vragen. Het is niet voor niets zo dat er bedrijven zijn die je helpen bij het verhuizen van je spullen. Stel je voor hoeveel moeite het kost om je grote bank, tafel, koelkast en nog veel meer zelf in busjes te moeten zetten en telkens heen en weer te rijden. Daar ben je misschien wel dagen mee bezig. Vooral wanneer je een behoorlijk stuk verder gaat wonen, is een verhuisbedrijf zeker een aanrader.

Verder zijn er nog een aantal andere tips. Allereerst: denk eraan om alles stop te zetten. Je abonnement voor de televisie, internet en telefoon maar ook dingen als de krant/tijdschriften en andere abonnementen die je nog hebt en die op dat adres staan. Je kunt er ook voor kiezen om een adreswijziging door te voeren zodat je je krant gewoon op je nieuwe adres ontvangt. Verder is het belangrijk om op tijd te beginnen door alvast dingen in te pakken die je niet heel regelmatig gebruikt. Zo heb je al een groot deel van je spullen in dozen en hoef je daar niet meer naar om te kijken. Tot slot moet je een goede planning maken. Zorg ervoor dat het grootste deel van je nieuwe huis af is zodra je je oude huis moet verlaten. Dat is mogelijk door het maken van een planning en deze kan een heleboel stress voorkomen!

Reacties