Foto: dyker-bank-dutch-seating-company

Dutch Seating Company start crowdfundingsactie voor vintage collectie

De Dutch Seating Company komt met een gloednieuwe collectie banken en fauteuils: Dyker 70.

De hang naar het verleden, naar authenticiteit en ambacht, groeit. Deze lijn brengt de sfeer van toen. Maar om de Dyker 70 op de markt te brengen, heeft de Dutch Seating Company wel wat hulp nodig. Daarom start het bedrijf een crowdfundingsactie: bestel een meubelstuk en help de collectie op te zetten.

Maatwerk

De Dyker 70-lijn refereert aan het modebeeld van begin jaren zeventig. Uitgevoerd in kleurrijke stoffen van Designers Guild, die de meubels een extra vintage look geven. Tal van combinaties en tinten zijn mogelijk. En doordat de productie in Sneek plaatsvindt, is ook de rest maatwerk. Van de kleur van het houten onderstel tot de knopen en biezen op de kussens; alles kan zelf samengesteld worden. Zo biedt de Dutch Seating Company altijd een bijzonder meubelstuk, met een eigen verhaal.

Crowdfunding

Om de Dyker 70 op de markt te brengen, roept het Nederlandse merk een crowdfundingsactie in het leven. Hoe het werkt? Bestel en betaal voor 1 februari, met flink voordeel, het meubelstuk in de winkel van de Dutch Seating Company of via de website. Bij twintig bestellingen kan de productie van start gaan. Nog voor 1 april hebben de deelnemers hun bank of fauteuil thuis. Is er toch te weinig besteld? Dan wordt het aankoopbedrag gewoon teruggestort. Ook aan de rente is gedacht, deelnemers krijgen dan een kortingsvoucher van € 100,-.

Dutch Seating Company

Een gevarieerde en flexibele collectie, met een geheel eigen karakter en goed zitcomfort. Dat kenmerkt de fauteuils en banken van de Dutch Seating Company. Ontwerper Walter Wuis startte in 2001 met een art deco-collectie; Rooker. Vanaf dag één was de lijn een succes. Drie jaar later zag zijn bedrijf, de Dutch Seating Company, het levenslicht. Inmiddels heeft Walter de zaak flink uitgebreid, met de collectie Casablanca, Dyker 60 en nu dus Dyker 70. Allen geproduceerd vanuit de fabriek in Sneek en te bewonderen in de showroom in Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.dyker.nl.

Reacties