Foto: leren-bank-voordelen

Nieuwe bank: daarom kies je voor leer

Bij de keuze voor een nieuw bankstel heb je zoveel om uit te kiezen. Eén van de belangrijkste keuze is de type bekleding. In dit artikel gaat het over leer.

Guido van Loon

Wat is beter: leer of stof?

Dit is een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. Er is eigenlijk geen sprake van beter of slechter. Het allerbelangrijkste is uiteraard wat jij zelf het mooiste vindt en wat het beste in jouw interieur past. Heb jij een voorkeur voor een stoffen bank of heb je meer met leren bankstellen? Toch wil je natuurlijk ook meer weten over de eigenschappen van de bekleding van jouw keuze. Zo heeft leer een aantal belangrijke voordelen. Wij nemen ze in dit artikel met je door.

Voordelen van leer

Leer komt erg vaak voor als bekleding van zitmeubelen. En dat is niet zonder reden. Zo is het duurzaam, goed schoon te houden en een hele fijne type bekleding voor wanneer je een allergie hebt. Dit zijn de belangrijkste voordelen:
- Leer is over het algemeen erg degelijk en stevig. Je zitmeubel zal dus erg lang mee gaan. Een eigenschap die je natuurlijk kunt waarderen in jouw nieuwe stoel of bank.
- Leer is een stevig materiaal, het kan dus echt tegen een stootje. Dit is ook één van de belangrijkste redenen dat leren meubels zo lang mee gaan.
- Leer heeft een mooie, luxe uitstraling en blijft ook lang mooi. Maar ook als je meubel al wat ouder is en het leer al wat meer gebruikt is, is dat geen probleem. In veel gevallen zal je leren bank of stoel een wat geleefde uitstraling hebben, wat hem in soms zelfs nog mooier maakt.
- Leer is niet gevoelig voor vlekken. Deze zullen er niet snel in trekken, het materiaal is namelijk van nature vuilafstotend. Er zijn maar weinig type vlekken die echt problemen op zullen leveren.
- Leer is een prettig materiaal voor mensen met een allergie tegen huisstofmijt of mensen die astmatisch zijn. Leer is namelijk heel gemakkelijk te stofzuigen.

Is het onderhoud van leer erg ingewikkeld?

Veel mensen denken dat een leren meubel onderhouden ingewikkeld is, of in elk geval ingewikkelder dan een stoffen meubel. Dat hoeft niet zo te zijn, over het algemeen is leer eenvoudiger schoon te houden dan een stoffen bank of stoel omdat leer een glad oppervlak heeft. Wanneer je leren bank goed beschermd is met een onderhoudsmiddel voor leer kun je hem vervolgens eenvoudig schoonmaken. De crux zit hem dus in het onderhoudsmiddel ter bescherming. Zorg je dat je deze met regelmaat aanbrengt op je leren meubel dan heeft vocht vervolgens geen kans om er in te trekken of voor vlekken te zorgen.

Zoals je hebt kunnen lezen heeft leer heel veel pluspunten als materiaal voor jouw stoel of bank!

Reacties