Een compacte bank met een vriendelijke uitstraling

Nieuw bij EYYE: Dura bank, ontwerp Studio Tom Dissel

02 Juni 2019

Deze compacte, uitnodigende bank zit net zo comfortabel als hij eruitziet. Dura is een echte allemansvriend die in tal van stoffen verkrijgbaar is. Fraai detail is de inkeping in de poten, die een verwijzing is naar de lijnvoering van de bank. De serie Dura – geschikt voor elk interieur – bestaat uit een bank, hoekopstelling met chaise longue of dormeuse en een poef.

Studio Tom Dissel over Dura:

‘Dura betekent ‘stoer’ in het Catalaans, en dat is bank Dura zeker. Het compacte ontwerp dankt zijn uitnodigende uitstraling aan de ronde vormen en doordachte details. Denk hierbij aan de subtiele omlijsting die de armen met elkaar verbindt en de ronding van de binnenkant van de arm- en rugleuning, die de bank een zachte, comfortabele zit geeft. Doordat de poten iets naar binnen staan lijkt Dura te zweven, wat een mooi ruimtelijk effect oplevert.’

Dura is medio mei verkrijgbaar vanaf € 1699,- via erkende EYYE verkoopadressen. Kijk voor een actueel overzicht van deze adressen en voor uitgebreide informatie over de collectie op www.eyye.nl.