Cognac trendkleur meubels

Deze kleur blijft een evergreen in het interieur

23 Mei 2019

'You love it, or you hate it” typisch voor Cognac. Of je associeert het met oubollig en ouderwets of juist met hip en trendy. Cognac is een interieurkleur die eigenlijk altijd aanwezig is en als we de trendwatchers moeten geloven, ook in 2019-2020 subtiel als accent aanwezig zal zijn in het interieur.

De Duitse meubelfabrikant Rolf Benz omarmt deze kleur ook voor diverse meubels. Soms toegepast als accent maar soms ook dominant aanwezig. Bij Rolf Benz is de kleur Cognac bijna synoniem aan mooie zachte hoogwaardige leersoorten.

Rolf Benz MERA

Met Rolf Benz MERA doen slanke vormen en royale relaxposities hun intrede in de woning. Rolf Benz MERA overtuigt met kleine dimensies en grote lichtheid. Het ontwerp is van Beck Design. Met zijn slanke, hoge poten en zijn fijngebouwde frame zweeft Rolf Benz MERA als het ware boven de grond – en maakt niet alleen kleine vertrekken groot.Wanneer bankzitters het rugkussen omhoog klappen, verandert de rugleuning in een extra hoge, comfortabele leuning die traploos kan worden versteld en een ontspannen relaxen mogelijk maakt. Ook het hoofdgedeelte kan op de individuele lievelingspositie worden ingesteld. Draait men de zitting en klapt men het zijdeel omlaag, ontstaat er plek om de benen op te laten rusten. Omdat het voetgedeelte zich precies op de hoogte van de zitting bevindt, kunnen ook gesloten eilanden worden gevormd. Bovendien maken de verstelbare zijdelen een comfortabel dwars zitten en liggen mogelijk.Ook MERA komt zeer goed tot zijn recht uitgevoerd in Cognac leer.

Rolf Benz ALMA

Als je op de Rolf Benz ALMA gaat zitten, ervaar je iets compleet nieuws. Als het kussen van je bed omsluit de rugleuning van de bank je, en met het zitcomfort “Lounge de Luxe” lijkt het of je op wolken zweeft. Een gevoel dat gezien mag worden. De zachte bank zorgt met zijn ranke poten voor softness en lichtheid in de woonkamer. Dit is de beste plek om op te zitten, praten, relaxen, onderuit liggen maar ook gewoon even de ogen sluiten. Rolf Benz ALMA presenteert zich als een echt ambachtelijk origineel door het ontwikkeld designelement: kernlederen riemen die aan het rugkussen zijn bevestigd, worden met houten knopen aan het zijdeel bevestigd. Ook tussen zijdeel en bankrugleuning worden de riemen en knopen toegepast.

Rolf Benz ADDIT

Als pionier op het gebied van moderne interieurs presenteerde Rolf Benz op de Salone del Mobile een innovatief banklandschap. Deze ontmoetingsplek voor de familie, thuiskantoor, speelplaats, gesprekseiland en verrassingsplek in één. Het bijzondere: ondanks al die flexibiliteit straalt Rolf Benz ADDIT comfort en ultieme elegantie uit. In overleg met Rolf Benz hebben Tina Bunyaprasit en Werner Aisslinger van Studio Aisslinger een modulair bankprogramma ontwikkeld dat visueel nooit verveelt en alles in zich heeft om een icoon te worden. Rolf Benz ADDIT heeft een grafisch-lineaire, zwevende uitstraling en is met zijn volumineuze, zachte kussens tegelijkertijd een echte feelgood plek. Hier met details in Cognac.

Klik hier voor meer informatie.

 

Reacties