Breng warmte in huis met deze tips!

We brengen dit jaar veel meer tijd in huis door dan andere jaren. Wij delen graag een aantal tips om wat meer warmte en geborgenheid in huis te brengen.

Breng warmte in huis met kleuren en tinten

Kleuren zijn een hele goede sfeermaker. Een muur schilderen in een warme, diepe kleurtint is een hele makkelijke manier om meer geborgenheid en warmte te creëren. Donkere kleuren komen gevoelsmatig meer op je af en geven een knus gevoel. Denk aan bordeaux rood, donkerblauw, vergrijsd paars of donker groen.
Een nieuwe trend is op komst en heet ton sur ton. Dit betekent dat je voor een kleurenpalet gaat waarbij één kleur steeds terugkomt in verschillende tinten. Met ton sur ton creëer je een rustig en stijlvol effect.
Vind je het een te grote stap of heb je geen zin in veel werk? Door alleen gebruik te maken van accessoires kun je ook al een heel knusse en geborgen sfeer creëren.

Zachte en warme stoffen

Voeg aaibare materialen toe, dit geeft direct een warme uitstraling. Kies voor een hoogpolig tapijt of ander zacht vloerkleed. Op de bank voeg je schapenvachtjes en plaids toe voor dat knusse wintergevoel. Ruil je zomerse sierkussens om voor kussens met warme tinten en/of zachtere materialen zoals wol, vilt of velvet en in no-time heeft je huis een warme uitstraling. Kleed je eettafel aan met een mooie stoffen loper en combineer deze met een kandelaar met kaarsen.

Natuurlijke elementen

Natuurlijke elementen zullen je interieur een warme en rustige uitstraling geven. Kijk bijvoorbeeld naar een Scandinavisch interieur. Hier komt voornamelijk veel hout in voor en geeft daardoor al een een warme uitstraling. Voeg natuurlijke elementen toe in de vorm van een houten (salon)tafel, kast of ander meubel. Of breng natuur je huis in door middel van kleine accessoires zoals een vaas met een bos droogbloemen.

Bring light into the darkness

Wat vooral niet mag ontbreken is een beetje licht tijdens deze donkere dagen. Door gebruik te maken van licht creëer je een gezellige en romantische sfeer binnen je interieur. De volgende lichtbronnen geven zeker weten sfeer aan jouw interieur: lampen met lichtdimmers, kaarsen of een haardvuur.
Geurkaarsen zijn ideaal, naast dat ze sfeervol licht geven, laten ze een geur in je kamer die meteen een sfeer creëert. Denk maar eens aan de geur van kaneel, dat roept meteen een warm gevoel op!

Sfeer brengt de mens

Mooie warme plaids, kaarsen en warme tinten kunnen natuurlijk al veel doen met de sfeer, maar datgene wat juist de meeste sfeer brengt in huis zijn de mensen. Gezellig samen met het gezin een bordspel spelen of organiseer een dinnerparty voor vrienden of familie, waar je je eettafel ook helemaal mooi kan opmaken.