Foto: Viking-wijnklimaatkast

Viking wijnkelderkast: om te genieten

In de wijnkelderkast van Viking kan wijn op verschillende, optimale temperaturen worden bewaard.

Viking introduceerde zo'n 25 jaar geleden met het ontwerp van het eerste vrijstaande fornuis een nieuwe standaard in de keuken: professionele apparatuur, geschikt voor thuisgebruik. Inmiddels produceert Viking een complete collectie keukenapparatuur, waaronder wijnkelderkasten waarin wijn op verschillende, optimale temperaturen kan worden bewaard. Net als in een echte wijnkelder!

Het TriTemp™ bewaarsysteem van Viking zorgt voor drie gescheiden temperatuurzones, die kunnen worden ingesteld tussen de zes en achttien graden Celsius. Zo kunnen verschillende soorten wijn worden bewaard op de meest ideale temperatuur.Het elektronische controlesysteem in de kast bewaakt continue de temperatuur in elke zone en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid constant op zestig procent blijft.

Beschermt waardevolle wijnen
De wijnkelderkasten van Viking zijn voorzien van deuren van ultraviolet werend gehard glas. Dit zorgt er, samen met de matzwarte binnenafwerking, voor dat waardevolle wijnen worden beschermd tegen de schadelijke invloeden van licht. Ook de binnenverlichting van lage intensiteit heeft geen negatieve invloed op de wijn. De rekken zijn gemaakt van massief esdoornhout en kunnen eventueel in een kleur worden geleverd.

150 of 54 flessen
Viking wijnkelderkasten zijn verkrijgbaar in twee formaten. De hoge kast (EVCWB300) telt vijftien rekken die ruimte bieden aan 150 flessen van 75 cl. Behalve deze standaard flessen, passen in de kast ook magnums en halve liter flessen. De rekken zijn volledig uittrekbaar voor een goede toegang tot de flessen. De lage, onderbouw wijnkelderkasten (EVUWC144) bieden plaats aan zeven rekken voor in totaal 54 flessen.

Kijk voor meer informatie op www.vikingrange.nl

Publicatiedatum: 21 mei 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties