Jouw wijn altijd perfect op temperatuur

In de herfst en winter robuust en in de lente en zomer lekker fris: wijn kan altijd! Bewaar het op deze manier en serveer altijd een perfect glas wijn.

Gezelligheid kent geen tijd

Nederland is een gezellig borrel-land. Een verjaardag, bedrijfsfeestje of gewoon vieren dat het al vrijdag is: wij Nederlanders trekken graag een flesje open.

Wijn is fijn!

En daarbij is wijn de absolute favoriet. Dat is niet gek, want wijn past eigenlijk bij elke gelegenheid. Een etentje met vrienden of familie, een verjaardag, een rustig avondje met een goed boek, een filmavond met vriendinnen of een zonnige vrijmibo in je tuin. Wat voor seizoen het ook is en wat je ook te vieren hebt: een wijntje hoort erbij!

Zo is je wijn altijd op de juiste temperatuur

liebherr-wijn-wijnkast-wijnklimaatkast-koelkast-temperatuur-ideale-perfecte

De ideale temperatuur om wijn te bewaren

De smaak van wijn komt het best tot zijn recht als het op de ideale temperatuur bewaard wordt, zonder temperatuurschommelingen. Je bewaart je wijn daarom het beste in een wijnklimaatkast. Want in deze koelkast die speciaal ontworpen is om wijn in te bewaren, is het altijd tussen de tien en vijftien graden. En dat is ideaal!

Moet je wijn liggend of staand bewaren?

Vroeger bestond de schroefdop nog niet en hadden alle wijnflessen een kruk. En omdat kurk door uitdroging krimpt, is het verstandig om wijnflessen met kruk liggend te bewaren. Dan voorkom je namelijk dat er lucht bij je wijn komt en dat de wijn gaat oxideren en later bederft.

Flessen met een schroefdop of een plastic ‘kurk’ kun je wel staand bewaren. Deze twee doppen sluiten de wijnflessen namelijk goed af. En je kunt ze ook gewoon neerleggen. Het kan allemaal.

liebherr-UWTgb-1682-wijn-wijnkast-wijnklimaatkast-koelkast-temperatuur-ideale-perfecte

liebherr-UWTgb-1682-wijn-wijnkast-wijnklimaatkast-koelkast-temperatuur-ideale-perfecte

Foto's boven: wijnklimaatkast Liebherr UWTgb 1682 Vinidor
De Liebherr UWTgb 1682 heeft een TipOpen deurtechniek is supermakkelijk in gebruik, ook in greeploze keukens. Je kunt er maar liefst 34 flessen rode én witte wijn in bewaren: altijd op de perfecte temperatuur. Het is een onderbouw model met greeploze SoftClose glasdeur, FreshAir filter, luxe houten plateaus op rails en dubbele LED verlichting.

Een wijntje in het donker

Zonlicht en licht van TL buizen geven allebei schadelijke UV-straling af. Als je wijn daaraan blootstelt, wordt het snel oud en dat is natuurlijk niet lekker. Bewaar je flessen daarom altijd op een koele en donkere plaats.

Ideale luchtvochtigheid

Als een ruimte erg droog is, kan de kurk uitdrogen. En dat legden we hiervoor al uit: dat is niet goed voor de wijn. In een te vochtige ruimte - zoals een kelder - kunnen etiketten gaan schimmelen. Dit los je op door de flessen (inclusief kurk) in folie te wikkelen. Maar een chiquere oplossing is natuurlijk een koelkast voor je mooie flessen wijn. Voor wijnflessen met een schroefdop of plastic kurk, geldt dit niet overigens niet.

liebherr-WTb 4212-Vinothek-wijn-wijnkast-wijnklimaatkast-koelkast-temperatuur-ideale-perfecte

liebherr-WTb 4212-Vinothek-wijn-wijnkast-wijnklimaatkast-koelkast-temperatuur-ideale-perfecte

Foto's boven: Liebherr wijnklimaatkast WTb 4212
Deze chique wijnklimaatkast heeft een instelbaar temperatuurverloop van +5° tot +7°C onderaan en +16° tot +18°C bovenaan. Hij is uitgevoerd in matzwart met een deur van isolatieglas. De houten legplateaus zijn makkelijk verstelbaar. Hij heeft verder 2 digitale temperatuurmeters, verlichting, alarmering en FreshAir filter. En een capaciteit van maar liefst 200 flessen op Bordeauxformaat!

Geen sterke geuren

Een goede wijn ruikt heerlijk! En om die geur te behouden, is het belangrijk om geen sterk ruikende producten (met chemische stoffen of kruiden) in de buurt van je wijnflessen te bewaren. De kurk neemt namelijk heel gemakkelijk geuren op en dat beïnvloedt de smaak van jouw mooie wijn. Dat wil je natuurlijk niet.

liebherr-EWTgw-3583-wijn-wijnkast-wijnklimaatkast-koelkast-temperatuur-ideale-perfecte

liebherr-EWTgw-3583-wijn-wijnkast-wijnklimaatkast-koelkast-temperatuur-ideale-perfecte

Liebherr EWTgw 3583 wijnklimaatkast
Dit is een zwaargewicht onder de wijnklimaatkasten! En je kunt er namelijk wel 83 flessen rode én witte wijn in bewaren. En altijd op de perfecte temperatuur dankzij 2 apart regelbare zones. Hij heeft TipOpen deurtechniek en is ideaal in gebruik, ook in greeploze keukens. Het is een inbouwmodel met beukenhouten plateaus op telescooprails, dimbare LED-verlichting en een SoftSystem deursluiting.

Ben je op zoek naar de ideale koelkast voor jouw wijncollectie?

Grote kans dat wij de perfecte wijnklimaatkast voor je hebben. Vrijstaand, inbouw, groot of bescheiden van formaat: wij hebben het allemaal in huis. En wij adviseren je natuurlijk graag. Neem daarom vooral even contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen.

Profielfoto van Liebherr
Liebherr
Handelsweg 30, 1422 DW  Uithoorn