Foto: Koffie

Welke koffie drink jij thuis?

Wie houdt van koffie en nieuwe dingen ontdekken, is vast geïnteresseerd in de nieuwste koffietrends van het moment.

Joost 13 Mei 2024

De koffiewereld staat altijd in beweging: vaak worden er weer niet innovatieve brouwmethodes ontwikkeld of unieke smaakcombinaties die nog niet eerder zijn bedacht. Wie houdt van koffie en nieuwe dingen ontdekken, is vast geïnteresseerd in de nieuwste koffietrends van het moment. In dit artikel bespreken we daarom de nieuwste opvallendheden: nitro-koffie, koffiecocktails en duurzame koffie.

Een nieuwe sensatie met nitro-koffie

Een eerste opvallende trend van het moment is nitro-koffie. Deze koffie kan je herkennen door de zijdezachte textuur en een romige schuimlaag die je een beetje doet denken aan een pint Guinness. De koffie wordt op een bijzondere manier gemaakt, namelijk door middel van stikstofgas. Dit klinkt wellicht wat eng, maar met stikstofgas wordt koude koffie gemengd om zo tot de zachte textuur te komen. De koffie geeft zo een verfrissend gevoel in je mond en levert een verrassend smaak op. Ook is het een mooie koffie om naar te kijken door het kenmerkende cascade effect!

Luxe gemixt met koffie: koffiecocktails
Wie op zoek is naar energie en genot, zou eens een koffiecocktail moeten proberen. Dit type koffie zagen we al langer over de bar heen schuiven, maar de afgelopen jaren zijn ze populairder dan ooit tevoren. De echte favoriet: de espresso martini's. Een espresso martini is een koffie waar bartenders graag mee experimenteren en die een smaakexplosie biedt aan iedereen die er maar van wilt genieten. Door de koffie krijg je een echte caffeine boost, terwijl je gelijk ook de ontspannende effecten van alcohol ervaart. Ben je een avondje uit maar kom je net in een dipje terecht of heb je gewoon behoefte aan een energieboost tijdens een cocktailavond? De espresso martini is jouw beste vriend. Ook kan je deze koffie eenvoudig zelf maken met verschillende espresso machine merken.


De opkomst van duurzame koffie

Een échte groene revolutie heeft de afgelopen jaren in de koffie wereld voltrokken. Steeds meer koffie consumenten als wel producenten zijn de groene en eerlijke koffie gaan waarderen. Daarom zien we in de schappen steeds meer duurzame en fair trade koffies verschijnen om heerlijke, maar ook bewuste koffie zelf thuis te kunnen maken. Of je nu een cappuccino, zwarte koffie of een espresso thuis maakt, voor alles koffies kan je duurzame alternatieve vinden tegenwoordig. Sowieso is het aan te raden om koffie zelf te maken als onderdeel van een duurzamer proces, doordat je zelf je koffiebonen en koffiemachine kan kopen. Vergeet ook niet handige accessoires bij je koffie machine aan te schaffen, zoals een koffie uitklopbak kopen, om je koffieervaring compleet te maken.

Reacties