Foto: samsung-vaatwasser

Koken in de vaatwasser

Samsung vaatwassers: ecovriendelijke alleskunners

Koken in de vaatwasser. Samsung vaatwassers: ecovriendelijke alleskunners.Wil je deze kerst je familie en vrienden echt imponeren met jouw kookkunsten? Met de nieuwe trend vaatwasserkoken steel je de show. In nog geen anderhalf uur haal jij het meest verrassende menu ooit uit jouw vaatwasser. Chef-kok René Klein van Villa Ruimzicht uit Doetinchem laat zien hoe jij de lekkerste gerechten met de vaatwasser kunt bereiden.

Gerechten bereiden in de vaatwasser is makkelijk, als je je bewust bent van de mogelijkheden van het apparaat. 'Door de vaatwasser spoelt veel water', vertelt René Klein. 'Daarom moeten alle gerechten zorgvuldig in plastic worden geseald, voordat je aan de slag gaat met koken in de vaatwasser.' Net als bij koken op het vuur of in de oven, is garingstijd heel belangrijk. De maximale temperatuur van een vaatwasser is ongeveer 65 graden. Daarom is het belangrijk ingrediënten te gebruiken die snel gaar zijn: 'Scholfilet en dunne filets van konijn zijn slimme keuzes,' aldus René Klein.

Tien tips voor vaatwasserkoken van de chef-kok
1. Kies het vaatwasserprogramma dat als hoogste temperatuur 65 graden heeft.
2. Kies voor een vaatwasserprogramma van circa 80 minuten.
3. Vaatwasserkoken werkt het beste als de ingrediënten gevacumeerd worden verpakt.
4. Kun je niet vacumeren, haal dan zoveel mogelijk alle lucht uit de zak. Of kies voor aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de verpakking goed (water-)dicht is.
5. Blancheer aardappelen of andere harde groenten eerst in kokend water, want die worden alleen in de vaatwasser niet gaar.
6. Doe alle gerechten aan het begin van het programma tegelijkertijd in de vaatwasser.
7. Haal de tomaatjes na 20 minuten uit de vaatwasser en koel ze af in ijswater.
8. Haal de schol na 35 minuten uit de vaatwasser en laat ze schrikken in ijswater.
9. Haal de rode kool na het eerste wasprogramma uit de vaatwasser. Laat het rustig afkoelen.
10. Laat de konijnfilets, aardappelen en champignons tot aan het einde van het programma in de vaatwasser.

Met deze tips bereid je deze heerlijke gerechten van chef-kok René Klein.

Slimme Samsung vaatwassers zijn ecovriendelijke alleskunners. Samsung wil de huishoudelijke taken leuker en makkelijker maken. Daarom bevatten de vaatwassers van Samsung allerlei slimme extra’s, zoals de Smart Auto Sensor Wash die ervoor zorgt dat je vaat schoon wordt met het gebruik van zo min mogelijk water en energie. Ook bevat de vaatwasser EcoDry™-technologie waarmee je tot 21% energie bespaart tijdens het drogen van de vaat. En heb je slechts een kleine hoeveelheid afwas? Dan selecteer je de optie halve belading: je kunt daarbij zelfs kiezen of je de vaat op het onder- of het bovenrek wilt laten wassen.

Topmodel in de keuken
De Samsung vaatwasser DW-BG770B is het topmodel van Samsung dat in elke keuken ingebouwd kan worden. In deze slimme vaatwasser kun je zo goed als alle vaat plaatsen: de vaatwasser biedt plaats aan 14 borden van maar liefst 36 cm hoog. Ook andere grote stukken passen er makkelijk in, zoals ovenschalen, pizzaschalen en taartvormen.

Besteklade
Lange bestekstukken zoals opscheplepels of slabestek en al het normale bestek kun je op het derde rek plaatsen, zodat ze de draaiende sproeiarmen niet blokkeren en er onderin meer ruimte overblijft voor borden etc. Dit derde rek is zelfs voorzien van een eigen sproeiarm, om zeker te zijn dat het bestek ook voldoende wordt gereinigd. Als je het derde rek niet gebruikt, kun je het terug klappen of er uit nemen om extra ruimte te creëren.

Pannen en schalen
Met 'Storm Wash' heeft de Samsung vaatwasser een extra krachtige reinigingszone, waardoor zelfs de vuilste vaat goed schoon wordt. Dankzij deze twee draaiende schijven die je desgewenst aan- of uit kunt zetten, hoef je pannen niet meer van te voren schoon te spoelen.

Touch control
Met zeven programma's is er bovendien voor elke vaat een geschikt programma. Deze programma’s zijn te kiezen met een luxe touch control paneel, waardoor vocht tussen de knoppen verleden tijd is.

Ook is deze machine opvallend stil met een geluidsniveau van slecht 41 dB (vergelijkbaar met zacht geroezemoes) en is daarom uitermate geschikt voor open keukens.

De Samsung vaatwasser DW-BG770B is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 749,- incl. BTW.

Publicatiedatum: 2 december

Meer informatie: www.samsung.com 

Reacties