Foto: siemens-vaatwasser-klein-45

Het onmogelijke wordt mogelijk: Siemens introduceert inbouwafwasautomaten vanaf slechts 45 cm hoog

Boven of onder, links of rechts? Alles is mogelijk met de nieuwe compacte inbouwafwasautomaten van Siemens. Deze creëren namelijk mogelijkheden, die tot dusver onmogelijk waren bij de keukeninrichting.

Boven of onder, links of rechts? Alles is mogelijk met de nieuwe compacte inbouwafwasautomaten van Siemens. Deze creëren namelijk mogelijkheden, die tot dusver onmogelijk waren bij de keukeninrichting.

De nieuwe afwasautomaten zijn de eerste die in ?zwevende? onderkasten kunnen worden ingebouwd, maar ook op ergonomisch verantwoorde werkhoogte in bijvoorbeeld kolom­kasten. De speedMatic compacte modellen leveren uitstekende prestaties en nemen met een hoogte van slechts 45 of 60 centimeter weinig ruimte in. Wat waskracht, zuinigheid en snelheid betreft, doen ze zeker niet onder voor de speedMatic?modellen in standaard­formaat.

 

Met de nieuwe speedMatic compacte afwasautomaten levert Siemens opnieuw het bewijs van deskundigheid op het gebied van inbouwapparatuur. Het bedrijf is nieuwe wegen ingeslagen om afwasautomaten veel flexibeler in keukens te kunnen inbouwen. De nieuwe inbouwhoogtes van 45 en 60 centimeter bieden binnenhuisarchitecten en keukenontwerpers dan ook ongekende mogelijkheden. Zo zijn de automaten door hun compacte afmetingen bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor eenpersoonshuishoudens of voor keukens met een schuin aflopend plafond. Bovendien sluit de vormgeving perfect aan bij die van alle andere apparatuur uit de compact45-reeks van Siemens. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt of de automaten een plaats vinden boven, onder of naast een oven, combi-stoomoven of espressoautomaat: de uitlijning en hoogte van fronts, grepen en voegen komen altijd exact overeen.

Mooi en praktisch

Tot dusver was het technisch onmogelijk om afwasautomaten in ?zwevende? keukens in te bouwen ? hoewel de behoefte er wel degelijk was. Met de compacte inbouwafwasautomaten van Siemens is dat nu wel mogelijk. Ze zijn nu ook te integreren in ontwerpconcepten waarbij de onderkasten en kookeilanden boven de grond lijken te zweven. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om hoog te worden ingebouwd, hetgeen grote voordelen biedt. Bestek en servies kunnen dan namelijk zonder te bukken worden in- en uitgeruimd. Ergonomisch verantwoord dus! En waar ook een eind aan komt: kleine kinderen komen niet meer in de verleiding om met het blauw verlichte display te gaan spelen.

Grote prestaties

De nieuwe afwasautomaten zijn van binnen onverwacht ruim. In de 60 cm hoge automaat passen dankzij de uitgekiende vario-korf bijvoorbeeld acht couverts, oftewel 88 stuks bestek en serviesgoed. En met een stroomverbruik van 0,74 kWh en een waterverbruik van 8,5 liter in het standaardprogramma behoort hij ? evenals zijn 45 cm hoge collega ? ­tot de zuinigste automaten in zijn klasse. Vanwege de optimale energiezuinigheid en de effectieve reiniging en droging dragen deze automaten dan ook het energielabel AAA. En ook op alle andere vlakken hoeven de compacte automaten niet in de schaduw van de grote speedMatic-apparaten te staan. Het programma ?auto 45-65 °C? garandeert bijvoorbeeld een perfect schone vaat, en met varioSpeed kan de programmaduur desgewenst met maximaal 50% worden verkort.

Speciale behandeling: met de intensiveZone of als tweede afwasautomaat

Speciaal voor gemengde beladingen zijn de 60 cm hoge automaten ook nog voorzien van de intensiveZone. Met één druk op de knop worden de temperatuur en de sproeidruk in de onderkorf verhoogd. Op die manier lost hardnekkig vuil probleemloos op, terwijl het gekozen programma in de bovenkorf met de gewenste zuinigheid afwast. Overigens hebben trendsetters hiervoor de tweede afwasautomaat ontdekt als chic alternatief: één apparaat voor het met zorg afwassen van glazen, terwijl het tweede wordt gebruikt om schalen, pannen en ander vaatwerk op 70°C intensief af te wassen. De speedMatic compacte afwasautomaten van Siemens maken het allemaal mogelijk.

De compacte inbouwafwasatutomaten zijn verkrijgbaar vanaf februari 2010.

Meer informatie: www.siemens-home.nl.

Publicatiedatum: 5 januari 2010

Reacties