Foto: 264281

De ECO-afwasautomaten van Miele

Miele introduceert een aantal ECO-afwasautomaten. Deze nieuwe Miele-afwasautomaten onderscheiden zich met name door het lage waterverbruik van slechts 10 liter en een energieverbruik van 0,95 kWh.

Miele introduceert een aantal ECO-afwasautomaten. Deze nieuwe Miele-afwasautomaten onderscheiden zich met name door het lage waterverbruik van slechts 10 liter en een energieverbruik van 0,95 kWh.

Bovendien kan bij aansluiting op warm water het energieverbruik verlaagd worden tot maar liefst 0,59 kWh. En dankzij de flexibele rekindeling wordt het serviesgoed ook nog eens maximaal gereinigd.

 

Uitzonderlijk laag water- en energieverbruik
Met een waterverbruik van slechts 10 liter en een energieverbruik van 0,95 kWh zijn de nieuwe ECO-afwasautomaten van Miele tot wel tien procent energiezuiniger dan de grenswaarde die de energie-efficiënte klasse A op het energielabel voorschrijft. Ze zijn dan ook niet alleen goed voor het milieu, maar besparen - uitgaande van een gemiddelde levensduur van 20 jaar - ook nog eens honderden euro's in de portemonnee.

Door aansluiting van de afwasautomaten op warmwater kan nog meer bespaard worden. Tijdens het afwassen wordt de energie grotendeels voor het verwarmen van het water gebruikt. Door de aansluiting op warm water kunnen daarom milieueffecten, variabele kosten en looptijd van de afwasautomaat aanzienlijk worden gereduceerd.

Flexibele rekindeling
De nieuwe ECO-afwasautomaten bieden ruimte aan maximaal 14 standaardcouverts en zorgen met de ExtraComfort-rekindeling voor meer flexibiliteit en perfecte reinigingsresultaten. De afwasautomaten zijn uitgerust met een in hoogte verstelbaar bovenrek, een besteklade, ergonomische handgrepen aan de rekken en een vaste servieshouder in het bovenrek. In het MultiComfort-gedeelte in het onderrek kunnen borden van uiteenlopend formaat verdeeld over drie rijen worden afgewassen. En is er ruimte voor groot glaswerk als wijnglazen, dienbladen et cetera. De nieuwe afwasautomaten hebben bovendien servieshouders en twee in hoogte verstelbare glazensteunen in het onderrek.

Publicatiedatum: 13 april 2011

Meer informatie: www.miele.nl

Reacties