Foto: Franke-spoelbak-rolstoelgebruikers

Franke: speciale spoelbak voor rolstoelgebruikers

Franke heeft speciaal voor minder valide mensen een spoelbak die minder diep is dan een gebruikelijke spoelbak.

Standaard spoelbakken en kranen zijn voor personen die in een rolstoel zitten lastig in het dagelijks gebruik. Daarom heeft Franke Kitchen Systems speciaal voor hen het Argos care center ontwikkeld, een spoelbak die minder diep is dan een gebruikelijke spoelbak en daardoor ideaal voor minder validen. Daarnaast presenteert Franke de Onice kraan die voorzien is van een lange hendel en daardoor vanuit een rolstoel makkelijker te bedienen is.

De ruime, ondiepe spoelbak van het Argos care center is tien centimeter diep, terwijl de gebruikelijke diepte van een spoelbak minimaal vijftien centimeter is. Daarnaast bevat de spoelbak een klein, ondiep uitstortbakje dat het leeggieten van glazen en pannen een stuk eenvoudiger maakt. Ook voor personen die moeilijk ter been zijn, is de ondiepe spoelbak een handige hulp in de keuken.

De afvoerplug is eenvoudig te bedienen met de Easy Touch drukknopbediening. Dit systeem is vergelijkbaar met dat van een balpen: de afvoer is open als de knop is ingedrukt. Deze knop bevindt zich bovendien vooraan op de spoelbak en is daarmee gemakkelijk bereikbaar.

De Onice kraan past door zijn stijlvolle, chromen design perfect bij het Argos care center. En de extra lange hendel is ideaal voor gebruik vanuit een lagere positie. 'Door de toevoeging van het Argos care center en de Onice kraan aan ons productportfolio, bieden we nu ook een oplossing op maat aan voor rolstoelgebruikers,' aldus Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland. 'Bovendien passen beide producten zowel in de moderne als meer klassieke keuken.'

Meer informatie: www.franke.nl

Publicatiedatum: 26 juni 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties