Foto: 2022/Siemens-Huishoudapparaten-lanceert-iQ700-met-intelligente-ovenreeks.jpg

Siemens Huishoudapparaten lanceert iQ700 met intelligente ovenreeks

Siemens Huishoudapparaten introduceert intelligente ovenreeks die ziet wanneer je maaltijd de perfecte bruining heeft.

11 Juni 2022

Siemens Huishoudapparaten kondigt op EuroCucina de nieuwe iQ700 ovenreeks aan met verbeterde artificial intelligence (AI). Een intelligente assistent in de keuken die zorgt voor meer gemak en vrijheid tijdens het koken. De topvarianten van de ovenreeks zijn uitgerust met bruiningsgraad-functie. Hierdoor schakelt de oven vanzelf uit bij het behalen van het gewenste bruiningsniveau van bijvoorbeeld broodjes of een ovenschotel en laat dit weten door middel van een notificatie via de Home Connect app. Daarnaast heeft de oven verschillende nieuwe functionaliteiten om het koken makkelijker te maken, zoals de fullSteam Plus functie waarmee maaltijden gezonder en duurzamer worden bereid.

Op de bank bijhouden of je maaltijd klaar is

De nieuwe oven heeft verschillende intelligente functies en een intuïtieve full-touch gebruikersinterface die het mogelijk maakt om de oven op afstand te bedienen. Het hoogtepunt van de iQ700 is de individuele bruiningsfunctie: gebruikers kunnen het gewenste bruiningsniveau van een gerecht selecteren op een schaal van één tot vijf. Met behulp van een ingebouwde camera en kunstmatige intelligentie bereidt de oven het gerecht die past bij de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Zodra het gewenste bruiningsniveau is bereikt, schakelt de oven automatisch uit en stuurt een melding via de Home Connect app.

Praten tegen je oven

Daarbij is de ovenreeks voorzien van nog meer features die het leven makkelijker maken. De oven kan namelijk via spraakopdrachten bediend worden met Amazon Alexa of Google Assistant. De oven assistent in de Home Connect app maakt het mogelijk om de juiste instelling voor gerechten te kiezen, kookprogramma's te starten en te beëindigen of instellingen te wijzigen. Op de oven is het menu toegankelijk via een TFT-Touchdisplay met hoge resolutie. Het display heeft een contrastrijk kleurenscherm, biedt soepele navigatie en een verscheidenheid aan suggesties voor geprogrammeerde gerechten. Met de cookControl Pro-functie kunnen gebruikers voor elk gerecht de gewenste afwerking selecteren - bijvoorbeeld snel, sappig of knapperig. De oven past automatisch de juiste instellingen toe en schakelt het programma automatisch uit als het gerecht klaar is.

Gezonder en duurzamer eten stomen

De fullSteam Plus-functie maakt een gezondere en duurzamere maaltijdbereiding mogelijk: dankzij de uitgebalanceerde combinatie van stoom en warmte wordt voedsel bereid tot 120 °C en tot 20 procent sneller dan met fullSteam op 100 °C. Tegelijkertijd behoudt dit proces de frisse kleur van ingrediënten. Een andere toevoeging die zorgt voor een optimale kookervaring is de roastingSensor Plus. Dit meet de temperatuur op drie verschillende punten in het vlees voor de nauwkeurigheid. En de bakingSensor Plus meet het vochtgehalte in de oven tijdens het volautomatische bakproces. Met beide sensoren houdt de Home Connect app gebruikers op de hoogte van de geschatte kooktijd.

Strak design

Naast het gebruik van de laatste technologie is de ovenreeks ook een eyecatcher; het gestroomlijnde ontwerp omvat een nieuwe ergonomische glazen handgreep. Van voren gezien is de handgreep onzichtbaar. De randen, rondingen en afmetingen zijn harmonieus op elkaar afgestemd.

De iQ700 ovenreeks vanaf 14 juli 2022 te zien in de Siemens showroom van het inspriratiehuis 20|20 in Hoofddorp en in januari 2023 verkrijgbaar.

Reacties