Pelgrim 3 in 1 oven favoriet bij Nederlandse consument

Gekozen Product van het Jaar 2021: hij bespaart veel ruimte, heeft een volwaardige stoomoven en is gebruiksvriendelijk.

01 Mei 2021

Dit waren de belangrijkste redenen voor het consumentenpanel om op de Pelgrim 3 in 1 oven te stemmen als Gekozen Product van het Jaar 2021 in de categorie ovens. ‘Gekozen Product van het Jaar 2021’ is al meer dan 30 jaar de grootste productverkiezing voor marketing innovatie die zich baseert op onafhankelijk consumentonderzoek.

Het panel, bestaande uit zo’n 10.000 Nederlandse consumenten, beoordeelt nieuwe producten op aantrekkelijkheid, innovatie, koopintentie en een producttest. ‘Voor Pelgrim is de verkiezing erg waardevol omdat de respons direct uit de markt komt. Het is ook een bevestiging voor ons dat de productvoordelen zoals wij die voor ogen hadden, zoals ruimtebesparing en gemak, ook zo ervaren worden door de consument,’ vertelt Johan van Gompel, Business Manager bij Pelgrim Benelux.

Gemak

De Pelgrim 3 in 1 oven was de eerste in de markt met een volwaardige stoomoven (tot 100% stoom), zodat je niet alleen kunt opwarmen en bakken maar ook een goede gestoomde maaltijd op tafel kan zetten. Gebruiksgemak stond bij de ontwikkeling ook centraal, want het bedienen van de oven, magnetron en stoomoven moest vooral ook gemakkelijk zijn. Daarom ontwikkelde Pelgrim een intuïtief menu met foto’s en vele voorgeprogrammeerde recepten. De 3 in 1 oven is verkrijgbaar in antraciet, matzwart en rvs.

Test

Pelgrim scoorde het hoogste (een 7,5) van alle ovens in de producttest. Consumenten vinden het erg handig dat ze maar een apparaat hoeven te plaatsen, zelfs voor het schoonmaken zit er een handige hulpfunctie op. Verder werd ook de gebruiksvriendelijkheid positief beoordeeld. Tot slot was de optie om te stomen een veelgenoemd voordeel omdat het niet iets is waar mensen snel een apart apparaat voor aanschaffen.

Meer informatie: www.pelgrim.nl

Reacties