Foto: zanussi-oven-met-stoomfunctie

Zanussi introduceert een all-in-one oven: heteluchtoven met stoomfunctie

Om Nederlanders te kunnen laten genieten van gestoomde, smaakvolle en gezonde gerechten, introduceert Zanussi een all-in-one oven (ZCB 880 XQ).

Om Nederlanders te kunnen laten genieten van gestoomde, smaakvolle en gezonde gerechten, introduceert Zanussi een all-in-one oven (ZCB 880 XQ).

Deze innovatieve oven maakt het mogelijk om zowel conventioneel als met stoom gerechten te bereiden. Het voordeel van stomen, is dat de gerechten lekker mals blijven, niet uitdrogen en vitamines en mineralen behouden blijven. Bovendien zijn door de toevoeging van stoom de gerechten extra snel klaar en zijn ze heel gezond.

Meerdere gerechten tegelijkertijd

ZCB 880 XQ is een turbo heteluchtoven waarbij het boven- en onderelement samenwerken met de ventilator om perfecte resultaten te behalen. Er is een extra verwarmingselement dat zorgt voor directe verwarming van gecirculeerde lucht. De turbo hetelucht voorkomt de vermenging van smaken en geuren zodat zoete en hartige gerechten prima tegelijkertijd kunnen worden bereid. Turbo hetelucht is bovendien energiezuinig en tijdsbesparend, omdat de meeste gerechten hierdoor niet hoeven worden voorverwarmd. De oven is verder voorzien van een grill voor het grillen en gratineren van gerechten, een turbo grill voor het grillen van grote stukken vlees met behulp van hetelucht en een speciale pizza- en ontdooistand.

Gezondheidsvoordelen

De gezondheidsvoordelen van gerechten met stoom zijn dat gebruik van vet overbodig is en de vitamines en mineralen veel beter bewaard blijven. Ook de natuurlijke kleur, vorm en structuur van de voedingsmiddelen blijven veel beter behouden. De stoomfunctie in deze Zanussi oven is geschikt voor bijvoorbeeld vlees, vis, pizza, cake en zelfs brood. En dat alles in een kortere tijd dan bij traditionele bereidingswijzen waar geen toevoeging van stoom plaatsvindt.

STEAMKIT voor snelle garing

Speciaal voor deze oven is de ovenvaste glazen STEAMKIT ontwikkeld. De stoom wordt in de afgedekte schaal gevoerd door een speciale stoomtoevoerslang en zo worden de gerechten snel gaar met behoud van vitaminen, kleur en smaak. Deze stoomtoevoerslang kan ook rechtstreeks in de buikholte van een kip of kalkoen worden gestoken zodat deze gelijkmatig garen en toch lekker mals blijven.

Om voldoende water beschikbaar te hebben, wordt de gebruiker van de all-in-one oven er tijdig aan herinnerd om water bij te vullen. Dit kan eenvoudig door de uittrekbare waterhouder linksboven in de oven te vullen. Er is dus alleen maar een stopcontact en geen vaste wateraansluiting nodig.

De afmetingen van de Zanussi oven zijn 590×594x560 mm (hxbxd). De oven kan daardoor eenvoudig in een standaard 60 cm nis, onder een werkblad of in een hoge kast, worden ingebouwd.

De Zanussi oven ZCB 880 XQ is verkrijgbaar bij keukenspeciaalzaken. De consumentenadviesprijs is 1.495,- euro en van de STEAMKIT 249,- euro.

Voor meer informatie: www.zanussi.nl of (0172) 468 172. Of in het Home Center of the Brands, www.homecenterofthebrands.nl

Reacties