Foto: scholtes-oven-big-capacity

Scholtès Big Capacity: dé oven voor kookliefhebbers

Scholtès maakt het nu wel heel eenvoudig om een culinair topgerecht op tafel te zetten. Het high-end merk van Indesit Company introduceert namelijk de Scholtès Big Capacity.

Scholtès maakt het nu wel heel eenvoudig om een culinair topgerecht op tafel te zetten. Het high-end merk van Indesit Company introduceert namelijk de Scholtès Big Capacity.

Deze ruime oven met 70 liter inhoud in de nieuwe S3-designlijn biedt een 4-in- 1-oplossing: het is een kleine oven, een grote oven, een kleine en grote oven tegelijk, en een heel grote oven in één apparaat. Daarnaast heeft de Big Capacity twaalf volledig automatische kookfuncties en zeventien semi- automatische programma?s voor uiteenlopende gerechten. Scholtès werkt al jaren samen met de Franse chef-kok Philippe Rogé die zijn culinaire expertise heeft aangewend om de Big Capacity tot de perfecte keukenhulp te maken.

 

De Big Capacity is met een isolerende verdeler in twee gedeelten op te splitsen. Door die verdeler is het mogelijk om in de twee gedeelten op uiteenlopende temperaturen te bakken ? tot een maximaal temperatuurverschil van 100 graden Celsius. Tegelijkertijd een taart bakken in het kleine gedeelte (20 liter inhoud) en een vleesgerecht langzaam laten garen in het grote gedeelte (48 liter inhoud) ? het is zomaar een voorbeeld van de talloze mogelijkheden van deze oven. Bang zijn voor een vleesgeur aan de taart, is niet nodig, want de isolerende verdeler voorkomt de vermenging van geuren. Multifunctionaliteit voert de boventoon bij de Scholtès Big Capacity. Hier volgt een overzicht van de meest opvallende functies.

Mijn Recepten

Op welke temperatuur en hoe lang moest die favoriete ovenschotel ook al weer in de oven? Kookliefhebbers stellen dit één keer in met de Mijn Recepten-herinneringsfunctie en kunnen vervolgens deze instellingen op elk gewenst moment opnieuw gebruiken. Dit kan voor maximaal tien recepten.

Création

De Big Capacity heeft zeventien semi-automatische, voorgeprogrammeerde instellingen voor diverse bereidingswijzen. Denk hierbij aan gratineren, braden, barbecueën of ontdooien, maar ook aan functies voor het bakken van koekjes of taart. Gebruikers kiezen eenvoudig de functie die verwijst naar het type gerecht, en de oven stelt zelf zaken als verhittingsbron, vochtigheidsgraad en ventilatie in. Alleen temperatuur en tijd hoeven ingesteld te worden.

Koken op lage temperaturen

Veel malser dan op een lage temperatuur is vlees niet te bereiden. Maar ook voor het optimale behoud van smaak, vitaminen en mineralen is koken op lage temperaturen de ideale bereidingswijze. Niet voor niets is dit een kookwijze die professionele koks veel gebruiken. Scholtès is het eerste merk dat in ovens voor huishoudelijk gebruik drie professionele lage-temperatuurstanden biedt: 85, 95 en 120 graden Celsius.

Reacties