Foto: press_2013//Smeg-Victoria-fornuis.jpg

Nieuwe compacte designovens: gezond koken met stoom

De compacte oven serie van Smeg is uitgebreid met vier stoomovens: de glas/ roestvrijstalen SC45V2 of de zwarte SC45VNE2 uit de Linea-lijn, uitgerust met de bekende verlichte bedieningsknoppen.

De compacte oven serie van Smeg is uitgebreid met vier stoomovens: de glas/ roestvrijstalen SC45V2 of de zwarte SC45VNE2 uit de Linea-lijn, uitgerust met de bekende verlichte bedieningsknoppen.

Ook zijn er de roestvrijstalen S45VX en antraciet kleurige S45VA uit de Classici-lijn. De stoomovens van Smeg hebben een netto-inhoud van maar liefst 35 liter en een uiterst compact formaat (slechts 45 cm hoog). Hierdoor zijn deze ovens de ideale aanvulling op keukens met traditionele ingebouwde ovens. Daarnaast kunnen de stoomovens perfect gecombineerd worden met andere apparatuur uit de Classici en Linea serie.

Koken met stoom

Zoals alom bekend is, biedt koken met stoom vele voordelen: voedsel wordt gelijkmatig en op een lage temperatuur gegaard waardoor de voedingswaarde, smaak en geur beter behouden blijven. Het is ook een gezondere en meer natuurlijke manier van koken, omdat er geen boter of olie nodig is. Verder kan bevroren voedsel met stoom snel worden ontdooid en worden gerechten uitstekend opgewarmd. De structuur van het voedsel blijft intact en indien voedingsmiddelen met zout zijn geconserveerd, wordt het zout op een natuurlijke manier aan het voedsel onttrokken.

Typische Smeg-look

Beide stoomoven modellen zijn van hoogwaardig materiaal gemaakt, zoals vingervlekvrij rvs en Stopsol®-glas. Leuk extraatje: er is een aantal recepten voorgeprogrammeerd. Dit betekent dat de bereidingswijze en -tijd van verschillende soorten vlees, vis en groenten al automatisch zijn ingesteld.

Met het dubbele digitale display voorzien van witte led-verlichting kunnen de gewenste functies snel worden ingesteld. Zo kan de oven met de delay timer tot 24 uur van tevoren automatisch worden ingeschakeld. Tevens is er keuze uit zes kookprogramma's, waaronder een speciaal energiebesparend programma waarbij de oven maar 2 kW verbruikt in plaats van 3,4 kW.

De geavanceerde en veilige stoomovens van Smeg zijn elektronisch gestuurd, waardoor de temperatuur tot op 5°C nauwkeurig wordt geregeld. Dankzij de kinderbeveiliging, waarmee de bediening helemaal kan worden afgeschermd, kan er met een gerust hart gekokkereld worden zonder dat de kinderen de keuken uit hoeven.

De stoomovens hebben een strakke, eigentijdse en randloze vormgeving. Ze kunnen dan ook perfect met andere Smeg-producten worden gecombineerd voor een stijlvolle keuken met de bekende Smeg-look.

Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

?Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie?

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche ? Emiliane ? Guastalla

hetgeen betekent: ?Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna?

Publicatiedatum: 10 maart 2009

Reacties