Foto: Neff

Nieuw design ovens Neff

Introductie nieuwe ovens Neff: plukken en koken met Jonathan Karpathios.

Er vindt een verschuiving plaats van lineair naar circulair denken, ook binnen onze voedselvoorziening. Zoals de Trendrede 2013 aangeeft: 'Er ontstaan overal initiatieven die de verspilling binnen de keten minimaliseren. Lokale productie blijkt steeds vaker een rendabel en gewaardeerd alternatief. Restaurants halen groenten en kruiden uit eigen tuin of kas. De voedselketen wordt slimmer, schoner en gezonder.' Een duurzame visie die Neff deelt door bewust te koken met apparaten die bijdragen aan een gezonde leefstijl en minder hulpbronnen gebruiken. Ter introductie van de nieuwe ovenlijn van Neff paste het merk een variant van het zogenaamde 'Urban Farming' of stadstuinieren toe: Plukken en Koken met Jonathan Karpathios.

 

Plukken en koken
In samenwerking met Jonathan Karpathios, Chef van groenterestaurant Vork en Mes in Hoofddorp en pionier op het gebied van puur koken, organiseerde Neff een ontdekkingsreis door de Haarlemmermeer langs producten van eigen bodem. De deelnemers plukten en verzamelden onder andere zelfgeteelde honingtomaatjes uit kwekerij Eerlijke Oogst, noten van Hoeve de Vogel en lamsvlees van eigen kudde van Boer Bos. Tijdens een interactieve kookworkshop van Karpathios werden de streekproducten met behulp van de nieuwe Neff ovens tot een heerlijke lunch bereid.

Nieuwe ovens
De ovens hebben een volledig vernieuwd design. Het nieuwe SilverLight display is uitgevoerd in witgrijs. Actieve functies worden voor de herkenbaarheid met rood licht aangegeven. De deurgreep is gemoderniseerd en past qua uitstraling nu nog beter in alle keukens. Bovendien zijn de nieuwe bakovens nu uitgerust met CircoTherm Eco. Dit heteluchtsysteem werkt met een constante en nauwkeurige temperatuurregeling die energieverlies minimaliseert.

Sterke traditie
Neff heeft van oudsher een sterke en toonaangevende positie op het gebied van kookapparatuur. Toen slotenmaker Carl Neff 135 jaar geleden de 'Carl Neff Herd- und Ofenfabrik' in Bretten, Duitsland oprichtte had hij een revolutionair idee: de focus van zijn apparaten zou niet liggen op de technologie, maar op de mensen die ze gaan gebruiken. Op basis van dit principe richtte het bedrijf zich al snel op het ontwikkelen van ovens die anders waren dan alle anderen: professioneler, compromisloos en fantasierijker.

Mijlpalen
In 1954 introduceerde Neff de eerste magnetron van Europa. Vanaf 1961, met de lancering van de eerste inbouwoven, werd duidelijk dat de liefde van Neff voor koken was omgezet in een echte passie. In 1971 presenteerde het bedrijf dan ook al de CircoTherm®-technologie: een ingenieus heteluchtsysteem dat tot op de dag van vandaag in alle bakovens geïntegreerd wordt. In 2002 volgde het unieke Slide®&Hide® mechanisme voor ovendeuren. De meest recente innovatie is VarioSteam®: de mogelijkheid om stoom toe te voegen tijdens het bakproces.

Meer informatie: www.neff.nl.

Publicatiedatum: 14 oktober 2012

Reacties