Foto: smeg-oven-keuken

Meer inhoud in dezelfde ruimte! - SMEG pyrolitische oven SCP115A

Meer inhoud en toch dezelfde buitenmaat als een standaardoven. Dat is de Smeg SCP115A. De netto-inhoud is ??n van de grotere op de markt: 68 liter in een multifunctionele oven met een standaardbreedte van 60 cm.

Meer inhoud en toch dezelfde buitenmaat als een standaardoven. Dat is de Smeg SCP115A. De netto-inhoud is ??n van de grotere op de markt: 68 liter in een multifunctionele oven met een standaardbreedte van 60 cm.

De Smeg SCP115A biedt daarmee 35% meer inhoud dan traditionele ovens. Met maar liefst vijf niveaus is er plaats voor een extra bakplaat, wat meer gebruiksmogelijkheden biedt. Een handig hulpmiddel is de standaard geïnstalleerde vuurvaste Smeg-pizzasteen, speciaal voor het bakken van pizza's op de bodem van de oven.

 

De buitenkant van de oven is afgewerkt met antracietgrijs matglas. Dit materiaal wordt exclusief voor Smeg-apparatuur gebruikt en is vingervlekvrij.
De strakke vormgeving springt meteen in het oog: door de Touch Control bediening zijn er geen randen of uitstekende bedieningsknoppen te zien, wat de oven een strak en modern uiterlijk geeft. Dat dit product uit de moderne, minimalistische Linea-lijn komt, blijkt uit de rechte handgreep met het rode accent; een knipoog naar de pannendragers van de bijpassende Linea-kookplaten.

Speciaal voor kookliefhebbers heeft de SCP115A oven een handigheidje: van negen gerechten zijn de baktijd en temperatuur (tot 280ºC!) al voorgeprogrammeerd, en kan er nog een worden bijgeprogrammeerd: zo wordt koken al snel kokkerellen! Op het innovatieve bedieningspaneel met elektronisch display zijn alle instellingen duidelijk te zien. De gewenste functie, temperatuur of tijd zijn makkelijk te selecteren door licht op de toetsen te drukken.


De geavanceerde SCP115A van Smeg is uiterst energiezuinig: hij verbruikt circa 25% minder stroom dan andere ovens in energieklasse A (momenteel de zuinigste energieklasse).

Dankzij de pyrolitische schoonmaakfuncties (normaal en eco), het ontbreken van lasnaden en schroeven (binnen en buiten), de afgeronde hoeken en het nieuwe "Ever Clean"-emaille is het schoonmaken van de oven niet langer een vervelende en tijdrovende klus.

Andere pluspunten van de SCP115A? De losse vangschaal die voorkomt dat het bovenste deel van de oven en het grillelement door voedselresten vervuild raken, plus twee halogeenlampen die ervoor zorgen dat u precies in de gaten kunt houden of alles goed gaat. En gezinnen met kinderen zullen de "koude" deur en het kinderslot een geruststellende gedachte vinden.

Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

?Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie?

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche ? Emiliane ? Guastalla

hetgeen betekent: ?Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna?

Meer informatie: www.smeg.nl.

Publicatiedatum: 16 juli 2009

Reacties