Foto: press_2013//smeg-oven-marc-newson.jpg

Marc Newson voor Smeg: meer dan alleen keukenapparatuur

De Australische ontwerper Marc Newson heeft speciaal voor Smeg een nieuwe productlijn ontworpen.

De Australische ontwerper Marc Newson heeft speciaal voor Smeg een nieuwe productlijn ontworpen.

De herkenbare stijl van Marc Newson - vloeiende lijnen en maximaal gebruiksgemak - is goed terug te zien in de modern ogende apparaten die ook duidelijk de essentie van de filosofie van Smeg vertegenwoordigen: technologie met stijl. De samenwerking met Newson is een nieuw voorbeeld van een combinatie van de uitzonderlijke industriële prestaties van Italiaans ontwerp en de creativiteit van internationaal gewaardeerde kunstenaars.

 

De multifunctionele heteluchtoven F610 is onderdeel van deze nieuwe productlijn. Deze oven beschikt over een bijzonder gebruiksvriendelijke, elektronische display met duidelijke functieweergave. De F610 heeft een strak uiterlijk met mat glas en een vingervlekvrij effect. Op de Nederlandse markt komt de F610 in een zwart glas, een wit glas en een roestvrijstalen uitvoering.

Dit topmodel uit de Newson-collectie - met een inhoud van 68 liter – staat garant voor flexibiliteit dankzij de vijf kookniveaus en de telescopische geleiders, die als standaardaccessoires worden meegeleverd. De twee asymmetrisch geplaatste halogeenlampen zorgen voor een goede zichtbaarheid in de oven en door de Ever Clean emaille is de oven gemakkelijk schoon te houden.

De Marc Newson lijn is bekroond met de Wallpaper Design Awards 2009. De Marc Newson ovens zijn vanaf juli verkrijgbaar.

Oven F610
- 60 cm oven
- multifunctionele oven
- 10 functies
- Inhoud: 68 liter
- Fresh Touch deur
- telescopische geleiders
- energieklasse A-20%
- touch-control functies
- beschikbare versies: roestvrij staal (F610X), zwart glas (F610AN), wit glas (F610AB)
- inhoud in cm w60 x h60 x d40

Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, als via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

'Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie'
Smeg is een acronym voor:
Smalterie - Metallurgiche – Emiliane – Guastalla
hetgeen betekent: 'Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna'

Over Marc Newson

Newson, in 1963 in Sydney geboren, reisde in zijn jeugd door Europa en Azië en studeerde daarna sieradenontwerp en sculptuur aan het Sydney College of the Arts.

Nadat hij in 1984 succes had geboekt met zijn iconische ‘Lockheed Lounge’, een ligstoel van aluminium met klinknagels die was geproduceerd in een gelimiteerde oplage van tien stuks, ging Newson naar Japan, waar hij is begonnen met het ontwerpen van individuele meubelstukken. Vier jaar later, in 1991, opende hij een studio in Parijs en sleepte hij opdrachten in de wacht van prestigieuze Europese fabrikanten zoals Flos, Cappellini en Moroso.

In de tweede helft van de jaren negentig ontwierp Newson een reeks interieurs en in 1997 verhuisde hij naar Londen, waar hij de grotere studio Marc Newson Ltd opende om ambitieuzere industriële projecten te kunnen verwezenlijken voor klanten als Ittala, Alessi, B&B Italia, Magis, Samsonite, Ford en Nike.

In 2002–2003 ontwierp Newson het Lever House Restaurant in het beroemde Lever House Building in New York.

In 2004–2005 kreeg hij van Qantas de opdracht om volledige vliegtuiginterieurs en luchthavenlounges voor de nieuwe A380-vloot te ontwerpen en werd hij aangesteld als creatief directeur van Qantas Airways.

In april 2005 werd Newson door TIME Magazine opgenomen in de top 100 van meest invloedrijke mensen ter wereld.

In 2007 wijdde de Gagosian Gallery in New York een volledige expositie aan zijn nieuwste unieke en gelimiteerde stukken en ontwierp hij een ruimteschip voor suborbitale vluchten voor EADS Astrium.

Newson heeft talloze prijzen gewonnen en er zijn tentoonstellingen aan zijn werk gewijd in het Powerhouse Museum in Sydney, het Groninger Museum, de Fondation Cartier in Parijs en het Design Museum en de Gagosian Galleries in Londen. Zijn ontwerpen zijn te vinden in de collecties van vooraanstaande musea over de hele wereld. Marc Newson is bijzonder hoogleraar Design aan het Sydney College of the Arts en de Hong Kong Polytechnic University en is benoemd tot koninklijk industrieel ontwerper in het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie: www.smeg.nl.

Publicatiedatum: 28 mei 2010

Reacties