Foto: 2017-10/SiemensHome_iQ500_oven.jpg

Interactieve ovens bieden gemak in dagelijks leven

Twee jaar na de introductie van inbouwconcept iQ700, introduceert Siemens de nieuwe iQ500-serie.

De iQ500-ovens zijn interactieve ovens, eenvoudig te bedienen en naadloos naast of boven elkaar te combineren. Daarnaast leveren de slimme technieken van de ovenlijn tijdsbesparing op.

Tijdsbesparing met stip op één

Tijdsbesparing staat met stip op nummer één als belangrijke eigenschap voor huishoudelijke apparatuur is gebleken uit onderzoek van de Londense Goldsmiths University (75%). Daarnaast vindt maar liefst 58% het belangrijk dat huishoudelijke apparaten het dagelijkse leven makkelijker maken. Intelligente technologieën, als seamless life, zorgen voor efficiëntie en snelheid met behoud van kwaliteit. De iQ500-ovenserie is gebaseerd op de seamless life technologie. Deze technologie zorgt voor meer controle over ons dagelijks leven door slimme technologieën perfect te laten samenwerken.

Tijdbesparing door korte voorverwarmtijd en zelfreiniging

Doordeweeks is er vaak weinig tijd om uitgebreid te koken en moet de maaltijd snel op tafel staan. Om efficiënt met tijd om te gaan is de iQ500-ovenserie voorzien van het coolStart-programma. Het voorverwarmen van de oven is hiermee verleden tijd. Een pizza is bijvoorbeeld al in 12 minuten klaar, in plaats van 22 minuten. Ook bakken en grillen gaan sneller, want door het coolStart-programma is na vijf minuten de temperatuur van 175 °C al bereikt.

De ovens zijn uitgerust met een automatische zelfreinigende functie, activeClean. Deze functie is gebaseerd op pyrolyse (afbraak door zeer hoge temperaturen) dat vetspetters, overlopend deeg of hardnekkig vuil omzet in een klein hoopje as. Wanneer dit programma klaar is, is het as heel eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.

Chefwaardig resultaat

De nieuwe 3D hetelucht functie en het automatische cookControl-programma helpen om met gemak chefwaardige resultaten te bereiken. Zo stelt cookControl automatisch de juiste verwarmingstechniek, temperatuur en bereidingstijd in. Je hoeft niet meer tussendoor te kijken of het eten al gaar is.

Naadloze aansluiting voor designwaardige look

Naast de nieuwe functies die tijd besparen en gemak bieden, is ook het design van de iQ500 aangepast. Zo hebben de ovens een meer huiselijke uitstraling door het gebruik van luxe, glazen oppervlakken. Het ontwerp is gebaseerd op het dubbele zone-paneel van Siemens. Het maakt niet uit of het om een compact apparaat, magnetron of oven van 60 cm of 90 cm gaat, het iQ500 bedieningspaneel heeft dezelfde hoogte voor alle soorten apparatuur. Alle apparaten sluiten daardoor altijd naadloos op elkaar aan. Dit inbouwconcept speelt in op de huidige trend waarin diverse apparaten naast of boven elkaar geplaatst worden en zorgt voor de strakke uitstraling die wij graag in onze keuken willen.

Tastbare interactie door verlichte icoontjes

Een andere centrale functie van de nieuwe iQ500-lijn is het blauwe Siemens-licht in de vorm van de iQ500 verlichte knop. De verschillende verwarmingstechnologie-icoontjes lichten op onder het glazen oppervlak als ze ingeschakeld zijn. Aan het lichtje is te zien welke functie op dat moment is ingeschakeld. De tweede knop wordt gebruikt om de temperatuur aan te passen – eenvoudig, intuïtief en direct.

Meer informatie: Siemens

Reacties