Foto: 2016/100.000e-bezoeker-inspiratiehuis.jpg

inspiratiehuis 20|20 in Hoofddorp verrast 100.000e bezoeker

Consumenten al 5 jaar welkom in inspiratiehuis 20|20 om inspiratie op te doen voor een nieuwe keuken.

inspiratiehuis 20|20 verwelkomt vandaag de 100.000e bezoeker. Deze mijlpaal blijft niet onopgemerkt; de heer en mevrouw de Vries uit Hoofddorp werden verrast met een grote bos bloemen, een kookworkshop in inspiratiehuis 20|20 en een handige hakmolen voor in hun nieuwe keuken. Het is dubbel feest, want inspiratiehuis 20|20 viert deze maand haar lustrum. Al vijf jaar kunnen consumenten uit het hele land zich in Hoofddorp laten inspireren en zich oriënteren op nieuwe keuken - en huishoudapparatuur in de showrooms van Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF.

"Wat een leuke verrassing! Ik kijk al uit naar de kookworkshop. Ik ben hier goed geadviseerd en vond het erg leuk om de producten uit te proberen," aldus mevrouw de Vries uit Hoofddorp.

Eerst de apparaten, dan de keuken.

In november 2011 opende inspiratiehuis 20|20 haar deuren. Sindsdien is het aantal bezoekers gestegen naar ongeveer 27.000 per jaar en dat zorgt ervoor dat nu de mijlpaal van 100.000 bezoekers is gehaald. Consumenten raken er steeds meer van doordrongen dat keukenapparatuur het belangrijkste onderdeel van de keuken is. Het vertegenwoordigt dan ook circa de helft van de totale waarde van de keuken.

“Veel consumenten zoeken eerst de keuken uit, dus de kastjes, de kleuren, het keukenblad et cetera. Keukenapparatuur blijft dan als sluitpost over, terwijl deze apparaten dagelijks worden gebruikt. Bovendien kan een andere keuze van de grootte of het aantal apparaten tot een heel ander keukenontwerp leiden. We zijn dan ook blij dat steeds meer consumenten zich eerst oriënteren op de apparatuur en dan pas op de keuken zelf. “ aldus Leonie van Overstraten, manager inspiratiehuis 20|20.

Persoonlijk advies staat voorop in inspiratiehuis 20]20. Van Overstraten; “In inspiratiehuis 20|20 geven wij uitsluitend advies, er wordt niet verkocht. We vinden het belangrijk dat de apparatuur aansluit op de levensstijl en gezinssituatie van de consument. Zo heeft iemand die een gezonde leefstijl nastreeft veel baat bij een combi-stoomoven. De kookplaat kan dan een kleinere afmeting hebben, omdat veel gerechten die voorheen op de kookplaat werden gemaakt, nu in de combi-stoomoven bereid zullen worden. Op basis van de wensen van de consument stellen wij tijdens een adviesgesprek een aantal apparaten voor die het beste passen bij de persoonlijke situatie”’.

Trends op het gebied van keukenapparatuur

In inspiratiehuis 20|20 zijn de laatste trends te zien op gebied van keukenapparatuur. Denk aan de op wifi aangesloten apparatuur die je kunt aansturen via de zogenaamde Home Connect app. Met deze app kan op afstand de voorraad in de koelkast bekeken worden, de oven op het gewenste kookprogramma worden aangezet of de status van de wasmachine of vaatwasser worden gevolgd. Een andere trend is het koken met stoom. De combi-stoomoven wint aan populariteit. De workshop ‘koken met stoom’ is dan ook de meest bezochte workshop in inspiratiehuis 20|20. Deze workshop biedt veel inspiratie voor lekkere gerechten, die consumenten thuis met hun nieuwe keukenapparatuur kunnen bereiden.

Reacties