Foto: 263039

Exclusieve convectietechnologie van KitchenAid

Eigen keuken als sterrenrestaurant? Binnen handbereik met KitchenAid ovens.

Eigen keuken als sterrenrestaurant? Binnen handbereik met KitchenAid ovens.

Het legendarische designmerk ontwikkelde een exclusieve technologie voor een gelijkmatige warmtespreiding in de hele oven. En dat leidt tot heel wat lekkers: van een perfect gegaard kalfsgebraad, een smeuïge gratin tot knapperige croissants of een sappige abrikozentaart met perfecte korst. Blikvanger is de Twelix™-oven van KitchenAid waarmee je perfect kan koken op meerdere niveaus tegelijk.

 

Naar goede KitchenAid-gewoonte, combineren de nieuwe ovens Twelix™ en LAB een innovatieve technologie met een niet-alledaags design. Er zijn twee versies voor beide ovens: enerzijds een robuust design met gebogen greep, draaiknoppen en een 8 cm controlepaneel, anderzijds een meer trendy uitvoering met rechte greep en touchscreen interface.

NIEUW: KITCHENAID® TWELIX™

Professionele precisie bij je thuis, dat belooft de nieuwe Twelix™-designoven van KitchenAid. Het geheim zit in het exclusieve convectiesysteem met twee verwarmingselementen in de vorm van een halve cirkel. Deze revolutionaire technologie garandeert een optimale luchtstroom en een gelijkmatige warmteverspreiding in de hele oven – de sleutel tot perfect gegaarde gerechten.

Zo blijft de temperatuur overal in de oven gelijk, zowel boven als onder, vooraan of achteraan. Dat betekent concreet dat je op verschillende niveaus tegelijk kan koken. De koekjes op de bakplaat beneden zullen net zo lekker smaken als de koekjes op de bakplaat in het midden of boven! Met dit systeem van ‘multi-level koken’ geeft KitchenAid je ook veel creatieve vrijheid. Zo kan je gemakkelijk drie verschillende gerechten in de oven bereiden, zonder dat de smaken of aroma’s zich zullen vermengen.

Daarnaast vermindert Twelix™ de voorverwarm- en kooktijden. De nieuwe KitchenAid heeft bovendien twee extra functies, Tweli-grill en Tweli-base, om van elke hobbykok een sterrenchef te maken:

• Tweli-grill staat voor grandioos grillen waarbij het bovenste verwarmingselement geactiveerd wordt. Doordat de hete lucht gelijkmatig in de volledige ovenruimte wordt verdeeld, kan je op twee niveaus tegelijk grillen. Terwijl de bovenste bakplaat aan het grillen is, kookt de warmte in de ovenruimte de gerechten op de onderste bakplaat gaar. Het volstaat om, halfweg de kooktijd, de bakplaten even om te wisselen voor een even perfect gegrild resultaat. Ideaal voor een zelfgemaakte lasagne voor de hele familie! Bovendien is de inhoud van de oven, een capaciteit van 67 liter, al 40 procent ruimer dan bij klassieke ovens.

• Tweli-base, waarbij het onderste verwarmingselement wordt geactiveerd, combineert perfect koken met gelijkmatig bruinen. Onmisbaar voor meesterlijke patisserie en knapperige gerechten. KitchenAid maakt zo een einde aan fruittaarten waarvan de onderkant niet genoeg gebakken is (omdat de warmte alle sap laat vrijkomen) of met pizza’s waarvan de bodem niet lichtkrokant is.

TWELIX-OVEN 60 CM PRAKTISCH
- nieuw design: 8 cm controlepaneel
- multifunctionele heteluchtoven met 33 kookfuncties
- convectiesysteem
- 16 professionele kookfuncties (5 braden, 5 patisserie, 6 bakkerij)
- 9 speciale functies ‘lage temperatuur’
- 5 traditionele functies
- ovenruimte 67 liter (5 ovenniveaus)
- EasyClean antivingerafdruk roestvrij staal
- elektronisch controlepaneel met blauw lcd-scherm
- Cool Door-systeem met luchtdicht vol glas 3 lagen (standaard) of geventileerd vol glas 4 lagen (pyrolytische versie)
- telescopische rails
- handbescherming / kinderbeveiliging
- energieklasse A
- prijs Twelix-oven 2.299 euro / 2.599 euro (met pyrolyse)

NIEUW: KITCHENAID® LAB

Tot de nieuwe generatie ovens van KitchenAid behoort ook designmodel LAB, even fraai als efficiënt. Zo biedt LAB je tot 16 professionele functies: vijf braadfuncties voor de volmaakte rosbief en het perfecte kalfsvlees of gevogelte, zes bakkerijfuncties voor deegbereidingen (van traditioneel brood over panpizza’s tot trendy focaccia en grissini) en vijf patisseriefuncties om croissants, biscuitgebak, rozijnencakes of zandkoekjes te maken die niet moeten onderdoen voor de creaties van de beste banketbakkers. Samengevat, met LAB krijg je drie professionele ovens in één.

De innovatie van LAB schuilt ook in de combinatie van een geavanceerde technologie en vernieuwende functies. Wat dacht je van de speciale functies ‘lage temperatuur’ waarbij je kan kiezen uit ontdooien, deeg laten rijzen, fruit en groenten drogen, yoghurt bereiden, ‘slow cooking’ of warm houden? Deze speciale functies maken je oven bijzonder veelzijdig en helpen je bij de ideale temperatuur en de correcte baktijd. Lovende woorden van je gasten gegarandeerd!

Net als alle andere ovens van KitchenAid is LAB uitgerust met een kerntemperatuurmeter (om constant de binnen- en buitentemperatuur van een gerecht te controleren), een combinatie van magnetron en traditioneel koken (magnetroninjectie om het kookproces 50 procent in te korten), een Cool Door-systeem (voor maximale veiligheid in de keuken) en een pyrolytische optie (zelfreinigende oven).

LAB-OVEN PRAKTISCH
- nieuw design: 8 cm controlepaneel
- multifunctionele heteluchtoven met 28 kookfuncties
- 16 professionele kookfuncties (5 braden, 5 patisserie, 6 bakkerij)
- 9 speciale functies ‘lage temperatuur’
- 5 traditionele functies
- ovenruimte 67 liter (5 ovenniveaus)
- EasyClean antivingerafdruk roestvrij staal
- elektronisch controlepaneel met blauw lcd-scherm
- Cool Door-systeem met luchtdicht vol glas 3 lagen (standaard) of geventileerd vol glas 4 lagen (pyrolytische versie)
- handbescherming / kinderbeveiliging
- energieklasse A
- prijs LAB-oven 1.899 euro / 2.199 euro (met pyrolyse)

OVER KITCHENAID - www.KitchenAid.nl

In 1994 maakt KitchenAid zijn eerste opwachting in Europa. In Nederland wordt het assortiment kleine keukenapparaten geïntroduceerd. Het duurt nog tot 2008 voor het complete productaanbod – de keukeninbouwapparatuur en de accessoires – zijn intrede doet. Qua timing zit KitchenAid alvast op het juiste spoor, nu lekker koken en genieten snel terrein wint van de ‘snel en gemakkelijk’-formule die jarenlang het gastronomische leven van de moderne mens domineerde. De keuken wordt vandaag meer en meer een gewaardeerde ontmoetingsplaats, waar je gasten kunt ontvangen en op-en-top culinair kunt genieten. En dat is precies waar KitchenAid voor staat.

Publicatiedatum: 24 maart 2011

Reacties