Foto: /246556.jpeg

Al het goede en gezonde komt van boven - de eerste stoomoven van Siemens speciaal voor de bovenkast

Lekker koken kan ook nog eens heel gezond zijn! Geen wonder dat stoomovens zo in trek zijn bij gezondheidsbewuste mensen. Vaak valt het echter niet mee om nóg een apparaat onder te brengen in de toch al zo volle keuken.

Lekker koken kan ook nog eens heel gezond zijn! Geen wonder dat stoomovens zo in trek zijn bij gezondheidsbewuste mensen. Vaak valt het echter niet mee om nóg een apparaat onder te brengen in de toch al zo volle keuken.

Maar Siemens zou Siemens niet zijn als het hiervoor niet met een creatieve oplossing zou komen: juist op tijd voor de IFA 2010 presenteert het een nieuwe stoomoven die speciaal is ontworpen voor de bovenkast.

 

Het populaire lightControl-bedieningspaneel is verplaatst naar de onderzijde van het apparaat, zodat ergonomische bediening is gewaarborgd. De Siemens-stoomoven is voorzien van een glazen deur en van innovatieve en energiebesparende LED-binnenverlichting, zodat het eten tijdens het bereiden altijd goed zichtbaar is. De zijwaarts scharnierende deur opent hetzij naar links of naar rechts, al naar gelang wat in uw keuken het meest praktisch is. Deze indrukwekkende nieuwkomer neemt niet meer ruimte in beslag dan een magnetron en kan eenvoudig naast of in plaats van een magnetron worden geplaatst.

Gezond & gemakkelijk

Dit maakt deze nieuwe stoomoven voor de bovenkast de perfecte compacte oplossing voor enthousiaste thuiskoks met een passie voor lekker gezond koken. Stomen gaat gepaard met weinig vet en bovendien blijven vitaminen en belangrijke voedingsstoffen optimaal behouden. Gestoomde broccoli bevat bijvoorbeeld zo’n 50% meer vitamine C dan gekookte broccoli (bron: HEA). In dit geval gaat ‘gezond’ echter ook samen met 'gemakkelijk’. Een inbouwstoomoven van Siemens zorgt bijna helemaal zelf voor knapperige groenten met een heerlijke ‘bite’ en voor heerlijke mals bereide vis. Ondanks dat vet bij de bereiding geen rol speelt, blijft de smaak van gestoomde gerechten bijzonder intens.
Aanbranden of overkoken kan bij stoomkoken niet voorkomen, zodat de bereiding van 'lastige’ gerechten als risotto en aardappelen eenvoudiger is dan ooit. Bovendien maken de 20 automatische programma’s van de stoomoven en de elektronische timer elk gerecht gegarandeerd tot een succes.

Multifunctioneel

Het compartiment met een capaciteit van maar liefst 22 liter biedt meer dan voldoende ruimte voor de bereiding van afzonderlijke gerechten of complete maaltijden op maximaal drie niveaus. En het waterreservoir hoeft u niet opnieuw te vullen totdat u de stoomoven opnieuw gebruikt. Dankzij de ongekende veelzijdigheid biedt deze nieuwe, innovatieve stoomoven voor de bovenkast nog veel meer toepassingsmogelijkheden. Met de vijf stoomniveaus – op 40°, 60°, 80°, 90° en 100°C – is de stoomoven bij uitstek geschikt voor een hele reeks extra taken. Het apparaat laat deeg ongestoord hoger dan ooit rijzen, eten van de dag ervoor smaakt na opnieuw opwarmen alsof het vers bereid is en de nieuwe stoomoven wordt al snel onmisbaar voor taken als ontdooien, voorverwarmen van borden en warmhouden van verschillende gerechten.

Stoomoven van Siemens voor de bovenkast
Productcode HB25D5L(R)2
Technische specificaties
• 22 liter roestvrijstalen binnenruimte met LED-verlichting
• Stoom 40-100°C
Bediening
• lightControl met digitaal LED-display
• 20 automatische programma’s
Installatie
• 45 cm hoog, voor installatie in 60-cm brede wandeenheden
• Deurscharnier kan naar wens links of rechts worden geplaatst
• Bedieningspaneel aan onderzijde van apparaat
Verkrijgbaar vanaf November 2010


Meer informatie: www.siemens-home.nl.

Publicatiedatum: 8 september 2010

Reacties